Annemiek van Melick vertrekt als cfo bij a.s.r.

Annemiek van Melick vertrekt als cfo bij a.s.r.

13-10-2021 Op 12 oktober 2021 heeft a.s.r. bekendgemaakt dat Annemiek van Melick per direct afscheid neemt van haar functie als cfo en lid van de raad van bestuur. Van Melick zal haar loopbaan per 1 juli 2022 vervolgen als cfo van NN Group. 

Jos Baeten, ceo van a.s.r. vertelt over het vertrek van Annemiek van Melick als cfo: ‘We hadden graag gezien dat zij haar termijn als lid van de rvb had volgemaakt. Desalniettemin respecteer ik haar keuze, ben ik haar dankbaar voor de waardevolle bijdrage die zij de afgelopen periode heeft geleverd en wens ik haar veel succes toe in haar verdere loopbaan’.

Annemiek van Melick is de voormalige cfo van de Volkbank. Daarvoor was ze werkzaam als chief financial & risk officer bij SNS Retail Bank. Van Melick heeft haar studie rechten behaald aan de universiteit van Utrecht en heeft daarnaast financial management gestudeerd aan de Nyenrode Business Universiteit. Ze is haar loopbaan begonnen als associate bij Goldman Sachs voor een periode van vier jaar. Vervolgens trad ze op als director bij Lehman Brothers. Van 2008 tot 2012 fungeerde ze als director corporate strategy and M&A bij SNS Reaal.
Momenteel is Van Melick commissaris bij Royal Swinkels Family Brewers.

Annemiek van Melick licht toe over haar vertrek: ‘Het was een eer om voor a.s.r. te werken, een professioneel bedrijf met een prettige cultuur, en ik vertrek dan ook met gemengde gevoelens. A.s.r. is een solide maatschappelijk betrokken en duurzame verzekeraar en ik dank alle collega’s voor de prettige samenwerking.’

Op 14 oktober heeft a.s.r. bekendgemaakt dat Ewout Hollegien de nieuwe cfo van a.s.r. wordt.

‘De rvc bedankt Annemiek van Melick voor de rol die zij heeft gespeeld om de financieel sterke en duurzame positie van a.s.r. verder uit te bouwen. Wij wensen Annemiek van Melick alle goeds toe voor de toekomst’, aldus Joop Wijn, voorzitter van de raad van commissarissen.

Op 7 december 2021 organiseert a.s.r. een investor update waarin zowel de strategische plannen als de middellange termijndoelstellingen worden aangekondigd.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook