Annemieke Roobeek nieuwe commissaris Eneco

Annemieke Roobeek nieuwe commissaris Eneco

01-10-2020 Eneco Groep maakt op 1 oktober bekend dat Annemieke Roobeek per direct is benoemd als lid van de raad van commissarissen. Zij volgt Marco Keim op, die had aangegeven aan te blijven tot er een opvolger gevonden was.

Annemieke Roobeek heeft naast haar nieuwe commissariaat bij Eneco Groep meerdere rollen die zij vervult. Roobeek is commissaris bij Howaldt & Co Investments in Hamburg en is bestuursvoorzitter van Social Finance NL. Eerder was zij onder andere commissaris bij KLM, ABN Amro Group, Abbot Healthcare Products en PCM Uitgevers. Daarnaast is zij voorzitter van de PGGM adviesraad voor verantwoord beleggen, en is zij actief bij de BuitenBoordmotor om mensen via upskilling en reskilling van werk naar werk te begeleiden.

Roobeek is sinds 1989 verbonden aan Nyenrode Business Universiteit als hoogleraar. Na haar leerstoel technologie en economie, bekleedt ze sinds 1997 de leerstoel strategie en transformatiemanagement. Sinds 1999 is Roobeek oprichter en ceo van MeetingMoreMinds, en oprichter van GrwNxt BV.

Marco Keim treedt met de komst van Annemieke Roobeek af als commissaris. Keim bleef bij de afronding van de verkoop aan Eneco aan Mitsubishi Corporation en Chubu Electric aan totdat er een opvolger gevonden zou zijn. De raad van commissarissen en de raad van bestuur spreken hun grote dank uit voor de belangrijke bijdrage die Marco Keim heeft geleverd de afgelopen jaren.

Interview met Annemieke Roobeek

Battle Ruud Kok en Annemieke Roobeek: leren van elkaars fouten

Battle Ruud Kok en Annemieke Roobeek: leren van elkaars fouten

21-06-2018 Leren van eerdere fouten is van niet te overschatten belang, maar staat de raad van commissarissen daar voldoende voor open? Voorkom je beloningsmissers en andere fouten met permanente educatie, goede feedback en certificering? Meervoudig commissaris Annemieke Roobeek en governance-expert Ruud Kok evalueren het lerend vermogen in de boardroom. ‘Denk niet: been there, done that.’

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook