Annerie Vreugdenhil cco personal & business banking ABN Amro

Annerie Vreugdenhil cco personal & business banking ABN Amro

18-11-2021 ABN Amro heeft op 18 november bekendgemaakt voornemens te zijn Annerie Vreugdenhil te benoemen als cco personal & business banking en lid van de executive board. 

Binnenkort zal Annerie Vreugdenhil worden geïntroduceerd tijdens een buitengewone vergadering van aandeelhouders, de datum hiervoor wordt op een later moment bekendgemaakt. Als de aandeelhouders instemmen zal zij per 1 maart 2022 benoemd worden voor een periode van vier jaar.

Momenteel is Annerie Vreugdenhil hoofd van ING Neo en chief innovation officer en in het verleden bekleedde ze verschillende leiderschapsposities binnen ING. Daarmee brengt ze zo'n 30 jaar aan brede ervaring in de banksector met zich mee. ABN Amro ceo Robert Swaak zegt blij te zijn met haar aanstelling: “Gedurende haar loopbaan heeft zij altijd een sterke focus gehad op klanten en hun behoeften, waarbij ze als leider de status quo vaak uitdaagt. ABN AMRO wil als een persoonlijke bank in de digitale tijd gemak brengen in het dagelijks leven van onze klanten en expertise op de momenten die ertoe doen. Haar brede ervaring op het gebied van bankieren en innovatie maakt Annerie bij uitstek geschikt om onze client unit Personal & Business Banking aan te sturen nu we bouwen aan een toekomstbestendige bank.”

Met de benoeming van Annerie Vreugdenhil in maart 2022 bestaat de executive board van ABN Amro uit de volgende leden: Robert Swaak, Annerie Vreugdenhil, Choy van der Hooft-Cheong, Dan Domer, Lars Kramer, Tanja Cuppen, Christian Bornfeld, en Gerard Penning.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook