Antony Burgmans onderscheiden

Antony Burgmans onderscheiden

24-05-2007 De burgemeester van Wassenaar, dr. Luigi van Leeuwen, heeft op woensdag 23 mei de versierselen die horen bij een koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Antony Burgmans. De heer Burgmans is benoemd tot Commandeur in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn grote verdiensten op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen, Europa, Rotterdam en het cultureel erfgoed in Nederland. De uitreiking vond plaats tijdens een bijeenkomst ter gelegenheid van zijn afscheid als Voorzitter van de Raad van Bestuur van Unilever in het Kurhaus in Scheveningen.

In 1972 trad de heer Burgmans in dienst bij Unilever als marketing-assistent van het vaatwasmiddel Sun. Vorige week nam hij tijdens de aandeelhoudersvergaderingen in Rotterdam en London officieel afscheid als Voorzitter van de Raad van Bestuur. In zijn succesvolle loopbaan van 35 jaar werkte hij in uiteenlopende bedrijfsonderdelen (o.a. zeep, ijs, diepvries) en landen (naast Nederland ook Indonesië, Duitsland en Engeland). De heer Burgmans heeft een belangrijke rol gespeeld op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen, met name op het terrein van behoud van natuur en leefmilieu en de rol van partnerships ter bevordering van duurzame ontwikkeling.

In een interviewmet Management Scope in 2003 blikte hij vooruit op de strategie van Unilever voor 2010. Nieuwe speerpunten waren milieu en samenleving. Een vooruitziende blik waar hij nu een onderscheiding aan heeft overgehouden.

INTERVIEW Antony Burgmans, Management Scope.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook