Mogelijke uitbreiding RvC TNT Express

Mogelijke uitbreiding RvC TNT Express

17-01-2012 De raad van commissarissen van TNT Express heeft de weg vrij gemaakt voor uitbreiding. In een brief aan de activistische aandeelhouder Jana heeft de RvC laten weten zich niet langer tegen uitbreiding te verzetten. Dat meldt het Financieele Dagblad vandaag.

Reorganisatie TNT Express versnellen
Jana wil door middel van een uitbreiding van de RvC de reorganisatie bij TNT Express versnellen. Daardoor moeten de resultaten van TNT verbeteren en de pakketbezorger moet sneller klaar zijn om overgenomen te worden door een branchegenoot als UBS of FedEx.

RvC TNT Express
De Raad van Commissarissen van TNT Express bestaat op dit moment uit zes personen: Antony Burgmans (voorzitter), Shemaya Levy (vice-voorzitter), Tex Gunning, Mary Harris, Roger King en Margot Scheltema. Er zijn op dit moment geen vacatures, maar Jana wil er toch drie aan toevoegen. Jana heeft Alan Jones, David Siegel en Thomas Delbrook voorgedragen.

PostNL
Om de plannen er zonder steun van TNT Express doorheen te krijgen heeft Jana de steun nodig van 60% van de aandeelhouders. Jana bezit zelf 5%, samen met het Canadese Aimco. Enkele kleinere aandeelhouders hebben zich al achter Jana geschaard. De grootste aandeelhouder echter is PostNL, met 29,9% van de aandelen. PostNL heeft tot nog toe het vertrouwen in de huidige RvC uitgesproken.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook