PostNL wijzigt samenstelling Executive Committee

PostNL wijzigt samenstelling Executive Committee

25-04-2017 PostNL wijzigt de samenstelling van haar Executive Committee per 1 juli 2017. Hiermee moet de samenstelling beter aansluiten bij de transitie naar een logistiek e-commercebedrijf. Bestuurders Arno van Bijnen (foto), Marcel Krom en Pim Berendsen blijven aan.

In het huidige Executive Committee zitten zes divisiedirecteuren, samen met ceo Herna Verhagen en cfo Jan Bos. Van deze zes divisiedirecteuren blijven alleen bestuurders Marcel Krom (IT), Arno van Bijnen (momenteel Marketing & Sales Post) en Pim Berendsen (internationaal) aan. 

Gerrit Mastenbroek, al sinds 2001 verantwoordelijk voor de pakketdivisie, gaat per 1 juli met pensioen. Zijn beoogde opvolger is Liesbeth Kaashoek, momenteel directeur Pakketten Benelux.

Albert Rodenboog, Productie Post, vertrekt uit het Executive Committee maar blijft aan als adviseur van de raad van bestuur. Zijn opvolger is Resi Becker, die in het nieuwe comité verantwoordelijk wordt voor het segment Mail Nederland. Dit segment is behelst de oude portefeuilles Productie en Commercie.  

Ook directeur personeelszaken Roger Muys vertrekt. PostNL zegt 'nog in gesprek te zijn' met Muys over de beëindiging van zijn dienstverband. PostNL draagt Bob van Ierland voor als zijn opvolger, momenteel verantwoordelijk voor fusies en overnames en business development.

Commercieel directeur Arno van Bijnen wordt verantwoordelijk voor een nieuw segment, 'Kanalen & Consument'.

De benoemingen moeten nog worden voorgelegd aan de Ondernemingsraad.

Lees ook: Eerder deze week maakte PostNL bekend dat Michiel Boersma vertrekt als president-commissaris

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook