Artie Debidien nieuwe commissaris De Nederlandsche Bank

Artie Debidien nieuwe commissaris De Nederlandsche Bank

24-08-2023 Met ingang van 1 september 2023 is Artie Debidien benoemd als lid van de raad van commissarissen van De Nederlandsche Bank. Zij volgt Margot Scheltema op.

Artie Debidien is sinds 2022 chief information officer B2C en executive vice president bij KPN. Ook is zij voorzitter van de raad van toezicht van Competens en commissaris bij NVM Holding. Tot voor kort was zij lid van de raad van commissarissen van Global Collect Services, een functie die zij neerlegt in verband met haar benoeming bij De Nederlandsche Bank. Debidien is voorgedragen door de raad van commissarissen en benoemd door de demissionair minister van Financiën, Sigrid Kaag, namens de aandeelhouder. 

Debidien volgt Margot Scheltema op, die aan het einde van twee zittingstermijnen aftreedt als lid van de raad van commissarissen. 

Martin van Rijn, voorzitter van de raad van commissarissen, richt zich graag tot beiden: “Met groot genoegen heet ik Artie Debidien welkom. Met haar komst wordt de deskundigheid van technology, digital en security binnen de RvC verder versterkt. Artie Debidien brengt daarbij veel kennis en ervaring binnen de financiële sector mee, opgedaan bij banken, verzekeraars en fintechs. We willen Margot zeer bedanken voor haar inzet, toewijding en loyaliteit aan DNB in de afgelopen 8 jaar. Zij heeft als voorzitter van de toezichtcommissie met haar inzicht en kritisch denken bijgedragen aan de verdere versterking van het toezicht op de financiële sector. Ook in haar rol als voorzitter en lid van de financiële commissie heeft zij een belangrijke bijdrage geleverd aan de versterking van het huisvestingsprogramma, IT en de kostenbeheersing binnen DNB.”

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook