Twee nieuwe commissarissen FrieslandCampina

Twee nieuwe commissarissen FrieslandCampina

12-10-2022 FrieslandCampina heeft op 12 oktober bekendgemaakt dat Baptiest Coopmans en Marleen Vaesen per 13 december worden benoemd als leden van de raad van commissarissen. 

Sybren Attema, voorzitter van de raad van commissarissen van FrieslandCampina, is verheugd met de benoemingen. Hij geeft aan dat zowel Coopmans als Vaesen beschikken over brede ervaring in uiteenlopende bestuurs- en managementfuncties bij grote internationale ondernemingen.

Baptiest Coopmans is sinds 2017 senior vice president van Liberty Global en commissaris van VodafoneZiggo. Van 2014 tot 2017 was hij ceo van Ziggo en daarvoor was hij korte tijd ceo van UPC Nederland (dat vervolgens fuseerde met Ziggo). Eerder was hij lid van de raad van bestuur van KPN en in diverse managementfuncties werkzaam voor Unilever in binnen- en buitenland. 

Marleen Vaesen was tot mei 2022 ceo van het Belgische lingeriebedrijf Van de Velde. Daarvoor was ze CEO van Greenyard en bekleedde ze managementfuncties bij Procter & Gamble, Sara Lee en Douwe Egberts. Zij is momenteel toezichthouder bij onder andere Van de Velde en Kinepolis.

Coopmans en Vaesen worden benoemd voor een periode van vier jaar. Vanaf 13 december bestaat de raad van commissarissen van FrieslandCampina uit de volgende leden: Sybren Attema (voorzitter), Nils den Besten, Baptiest Coopmans, Hans Hettinga, Elze Jellema, Angelien Kemna, Heiko Schipper, Hans Stöcker en Marleen Vaesen.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook