Ahold draagt Ben Noteboom voor als lid van de RvC

Ahold draagt Ben Noteboom voor als lid van de RvC

28-04-2009 Ahold draagt vandaag tijdens de algemene aanhoudersvergadering Ben Noteboom voor als lid van de raad van commissarissen.


Ben Noteboom
(50) is sinds maart 2003 CEO en voorzitter van de raad van bestuur van Randstad Holding n.v.


Ahold

In het laatste kwartaal van 2008 behaalde Ahold een stijging in de nettowinst van 9 procent, van 262 miljoen euro in 2007 naar 285 miljoen euro.

Randstad

Uitzendorganisatie Randstad behaalde daarentegen in het laatste kwartaal van 2008 een fors verlies onder Ben Noteboom, maar liefst 231 miljoen euro. En ook de omzet daalde met 14 procent naar 3,96 miljard euro. De recessie zorgt ervoor dat bedrijven massaal minder tijdelijke krachten aannemen en zet de uitzendkrachten het eerste op straat.

Toch lijkt Ahold vertrouwen in Ben Noteboom te hebben als lid van de raad van ommissarissen. Het definitieve besluit zal vandaag vallen.

Overige voordragingen
Verder wordt vandaag de heer L. Benjamin voorgedragen als lid van de raad van bestuur en wordt er gesproken over de herbenoeming van de heer Doijer en mevrouw Shern binnen de raad van commissarisen.


Lees ook:
> De biografie van Ben Noteboom
> Hoger salaris voor Ahold-CEO John Rishton
> Ahold ziet winst 4e kwartaal 2008 met 9% stijgen
> Randstad boekt 231 miljoen euro verlies 4e kwartaal 2008

Interview met Ben Noteboom

Ben Noteboom: 'Governanceregels gaan de wereld niet redden'

Ben Noteboom: 'Governanceregels gaan de wereld niet redden'

15-12-2020 Hij mist het face to face-contact van voor de lockdown. Bij Ahold en Aegon zijn in de afgelopen maanden zelfs commissarissen benoemd die hij nog nooit heeft ontmoet. ‘Dat is toch gek.’ Multicommissaris Ben Noteboom spreekt zich uit over de coronacrisis en corporate governance. In opgelegde governanceregels gelooft hij nauwelijks, in intrinsieke motivatie des te meer. ‘Voor nette bedrijven staan er in de code veel dingen die erg voor de hand liggen.’ 

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook