Ben Noteboom over toen en nu

Ben Noteboom over toen en nu

29-10-2007 Toen: CEO RandstadNu: zelfde functie "Azië groeit het snelst. Sinds 1 juli vorig jaar groeit ook de uitzendmarkt in Duitsland heel hard. Maar we zijn daar nog lang niet aan het plafond. We kijken ook scherp naar het voormalige Oostblok. Die markt begint zich nu te ontwikkelen." (Management Scope, maart 2004)

Nu, 3,5 jaar later, komt jullie grootste groei uit Duitsland, Scandinavië en Polen. Wat zijn uw verwachtingen voor de uitzendmarkten in Azië? En hoeveel groei zit er nog in Duitsland?

"Duitsland blijft een heel belangrijke groeimarkt. De arbeidsmarkt heeft daar de afgelopen 3,5 jaar significante ontwikkelingen doorgemaakt. Zo is de penetratiegraad (het percentage werkzame mensen dat via een uitzendcontract werkt) gestegen van 0,6 procent naar 1,2 procent. Dat is nog steeds ver onder het Europese gemiddelde van 2,5 procent. Zo werkten in Duitsland in 2003 ruim achttien duizend uitzendkrachten via Randstad, in 2006 waren dat er 41.400. In Oost-Europa richten we ons vooral op Polen, waar we marktleider zijn. Ook daar heeft de markt aanzienlijke groei doorgemaakt in de afgelopen jaren. We zijn er sinds de start van onze activiteiten in 2004 drie keer zo groot geworden. In geld uitgedrukt zijn de Aziatische markten, uitgezonderd Japan, nog klein. Randstad is er gevestigd voor de lange termijn. Uitzenden zoals we dat in Europa kennen, staat nog in de kinderschoenen. Flexibiliteit heeft bijvoorbeeld weinig prioriteit. We richten ons daarom in Azië op activiteiten als werving & selectie en payrolling."

Lees ook
> cv Ben Noteboom, CEO Randstad
> cv Frits Goldschmeding, oprichter Randstad

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook