Uitzenders Vedior en Randstad eens over bod

Datum: 03-12-2007

Uitzenders Vedior en Randstad eens over bod

"Groei zit in onze genen." Ben Noteboom, Management Scope, april 2007
De uitzenders Randstad en Vedior hebben een voorwaardelijke overeenkomst bereikt over een fusie. Randstad brengt een bod uit van 20,19 euro per aandeel (3,51 miljard euro in totaal) op zijn iets kleinere branchegenoot. Dat maakte het bedrijf maandag bekend. Door de samenvoeging wordt de gecombineerde uitzender de een na grootste van de wereld.

Randstad betaalt 9,50 euro per aandeel in contanten, de rest van de overnamesom wordt voldaan in eigen aandelen. De gecombineerde omzet van het bedrijf bedraagt 17,3 miljard euro, bij een EBITA van 883 miljoen euro.


Volgens Randstad zijn er significante synergiëen te behalen met het samenvoegen van beide ondernemingen, waaronder 100 miljoen euro aan kosten- en belastingsynergiëen.


Het bestuur van Vedior steunt het bod unaniem. Ook Randstad's grootste aandeelhouder, de heer Goldschmeding met een belang van 46,5 procent heeft aangegeven het bod te ondersteunen.


Het bod wordt naar verwachting in maart of april 2008 afgerond. Het aandeel Vedior zal dan van de beurs verdwijnen.

Het gedeelte van het bod in contanten komt uit op 1,7 miljard euro. Randstad is van plan alle korte- en langetermijnschulden van Vedior te herfinancieren, alsmede de kortetermijnschulden van Randstad zelf. Als onderdeel van deze transactie zal Randstad zijn preferente aandelen herfinancieren voor een totaal van 165,8 miljoen euro. Deze volledige financiering is gegarandeerd door ABN AMRO en ING.


Ben Noteboom, de huidige CEO van Randstad, wordt de hoofdbestuurder van Randstad en Vedior. De financiële positie binnen de combinatie wordt ingenomen door Randstad's huidige financieel directeur Robert-Jan van de Kraats. Tex Gunning zal het integratieproces van beide ondernemingen leiden. Fritz Frohlich, de huidige voorzitter van de raad van commissarissen, krijgt dezelfde functie binnen de gecombineerde groep.


Management Scope had afgelopen april een interview met Ben Noteboom, bestuursvoorzitter van Randstad, het gesprek kunt u hier lezen.

Top 100 Commissarissen

Ben Noteboom

De energietransitie in Amsterdam

Dit zijn onze uitdagingen én oplossingen! Kijk voor het programma en sprekers op: www.wemakethe.city 
Bestel hier gratis toegangskaarten
Donderdag 21 juni, World Trade Center, Amsterdam

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.