Ben Smith nieuwe ceo Air France-KLM

Ben Smith nieuwe ceo Air France-KLM

17-08-2018 De board of directors van Air France-KLM heeft Ben Smith benoemd tot nieuwe ceo. Hij start uiterlijk 30 september 2018 in zijn nieuwe functie.

Ben Smith is momenteel nog president airlines en coo bij Air Canada, maar legt hier zijn functie op 31 augustus neer. Smith is sinds 2002 in dienst bij Air Canada en was sinds 2007 lid van het executive managementteam.

Pieter Elbers, president-directeur van KLM, zegt over de benoeming van Ben Smith het volgende: “Ik feliciteer Ben Smith van harte en wens hem vanzelfsprekend veel succes. Het is goed voor de groep dat er na het vertrek van Jean-Marc Janaillac in mei nu duidelijkheid is over de nieuwe ceo van Air France-KLM. Ik zie vol vertrouwen uit naar onze samenwerking en naar het gezamenlijk oppakken van de uitdagingen voor Air France-KLM in de toekomst.”

De vacature van ceo kwam in mei dit jaar plots vrij nadat Jean-Marc Janaillac zijn functie neerlegde. Hij deed dit naar aanleiding van een salarisbod dat werd afgewezen door het personeel. Hij had eerder al aangegeven op te stappen als het personeel van Air France niet instemde met een salarisbod.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook