Ben Verwaayen gaat Alcatel-Lucent leiden

Ben Verwaayen gaat Alcatel-Lucent leiden

02-09-2008 Na zes jaar nam Ben Verwaayen afscheid als topman van BT, voorheen British Telecom. Hij wist de kwakkelende organisatie in een paar jaar tot bloei te brengen. Per 1 oktober gaat Ben Verwaayen Alcatel-Lucent leiden.De Frans-Amerikaanse telecomfabrikant maakt al geruime tijd verlies. Kan Verwaayen bij Alcatel-Lucent zijn reputatie waarmaken?

De telecomfabrikant heeft een reeks winst- en omzetwaarschuwingen gegeven en zag zijn marktwaarde, sinds de overname van het Amerikaanse Lucent door Alcatel in december 2006, met meer dan 60% dalen. Aandeelhouders drongen al maanden aan op het ontslag van bestuursvoorzitter Patrica Russo en president-commissaris Serge Tchuruk. Ze keurden maatregelen goed, waardoor het makkelijker werd om van de twee af te komen.

The great communicator
Ben Verwaayen, die ook wel 'the great communicator' wordt genoemd, heeft in totaal zes jaar met de scepter gezwaaid bij BT. In die tijd heeft hij van het noodlijdende bedrijf het meest winstgevende concern in de telecomsector gemaakt.

Verwaayen is een van de weinige Nederlanders die het schopte tot CEO van een grote buitenlandse onderneming. Hij wordt om die reden ook wel het belangrijkste exponent van de Nederlandse managementschool genoemd.

Geridderd
Verwaayen werd in 2007 door de Britse koningin Elizabeth geridderd tot Honory Knight Commander of the Order of te British Empire. Hij kreeg deze hoge onderscheiding wegens zijn verdiensten voor de telecomsector in het Verenigde Koninkrijk.

Lees ook:
> Biografie van Ben Verwaayen
> Ben Verwaayen treedt af bij BT als CEO
> Ben Verwaayen wordt CEO Alcatel-Lucent

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook