Ben Verwaayen nieuwe commissaris AkzoNobel

Ben Verwaayen nieuwe commissaris AkzoNobel

01-03-2012 Ben Verwaayen, CEO van Alcatel-Lucent, is voorgedragen voor de Raad van Commissarissen van AkzoNobel, ’s werelds grootste verffabrikant. Samen met Sari Baldauf zal hij op 1 mei aantreden.

Wijzigingen
AkzoNobel heeft vandaag aangekondigd dat er enkele wijzigingen in het bestuur zullen worden doorgevoerd na de Algemene Vergadering van Aandeelhouders op 1 mei 2012. Ben Verwaayen en Sari Baldauf worden voorgedragen voor de raad van commissarissen. Barones Virginia Bottomly zal haar positie in de raad van commissarissen verlaten.

Ook zullen er wijzigingen in de raad van bestuur worden doorgevoerd. Rob Frohn, binnen de raad van bestuur verantwoordelijk voor de divisie Specialty Chemicals en voormalig CFO van het bedrijf, zal AkzoNobel per 1 mei verlaten. Werner Fuhrmann zal zijn functie tijdelijk overnemen.

Ben Verwaayen
Ben Verwaayen heeft jarenlange ervaring met het functioneren op het hoogste niveau bij internationale bedrijven. Zo heeft Verwaayen negen jaar lang gewerkt als Managing Director bij KPN en was hij actief als CEO van de BT Group. Ben Verwaayen is momenteel CEO bij het elektronicabedrijf Alcatel-Lucent.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook