Renewi

Hier vindt u informatie over Renewi en zijn functionarissen.

  • Adres Hoofdkantoor NL: Flight Forum 240, 5657 DH Eindhoven
  • In 2017 gefuseerd met het Britse Shanks en gingen samen verder als Renewi
  • Werknemers: 3,645 (2017)
  • 93% van het binnengekomen afval wordt weer nuttig gebruikt

Over Renewi

In 2017 Fuseerde Van Gansewinkel Groep met het Britse Shanks. Sindsdien gaan ze samen verder als Renewi.

 

Voorheen had Van Gansewinkel het uitgangspunt "afval bestaat niet". Jaarlijks gaf Van Gansewinkel Groep zo’n 93% van het afval een tweede leven als grondstof of een nuttige toepassing als groene energie. Door 77% van het afval een tweede leven te geven als grondstof, wordt jaarlijks de uitstoot van 1,22 miljoen ton CO2 voorkomen, aldus Van Gansewinkel. 

Nog steeds streeft Renewi ernaar om een waste-to-product bedrijf te zijn. Ze willen bijdragen aan een duurzame samenleving door zich te richten op het exclusief verkrijgen van waarde uit afval in plaats van het verbranden of storten ervan. Renewi verwerkt per jaar 15 miljoen afval. Hiervan wordt 90% gerecycled of gebruikt voor energieherwinning.  

 

Renewi is werkzaam in ruim 200 vestigingen verspreid over 9 landen. Ze werken onder hun 6 kernwaarden; 'Wat we zijn' - veilig, innovatief en duurzaam. 'Hoe we werken' - verantwoordelijk, klantgericht en samen. 

Interviews Renewi

'De energietransitie moet in moordend tempo'

'De energietransitie moet in moordend tempo'

Focus op wat kan, maak duidelijke keuzes en versnel zo de energietransitie. Daarvoor is een brede coalitie nodig waarin overheid, industrie en maatschappij samen optrekken. Dat is het dringende advies van Adam Middleton van Siemens Energy en Baukje Dreimüller van Renewi. ‘We moeten praktisch zijn. Tijd voor pilots is er niet meer en we kunnen niet in alle oplossingen investeren.’ 

Meer Interviews Renewi

Bestuurders in het nieuws

facebook