Prins Bernhard jr commissaris Antonov

Datum: 10-05-2011

Prins Bernhard jr commissaris Antonov

Antonov heeft prins Bernhard van Oranje-Nassau van Vollenhoven benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen, zo meldt de maker van versnellingsbakken op 10 mei 2011.

Prins Bernhard jr, zoon van Prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven, zegt Antonov te willen ondersteunen bij de nieuwe strategie van de onderneming.

Antonov
Sinds de oprichting van Antonov, in 1990, heeft de maker van versnellingsbakken voor auto's en trucks nog geen winst gemaakt. Het bedrijf wil nu een omslag maken van ontwerper van transmissiesystemen naar de productie en marketing ervan.

Prins Bernhard jr.
Prins Bernhard, die succesvolle IT-ondernemingen oprichtte als Clockwork en Levi9 Global Sourcing, wil zijn kennis en ervaring op IT gebied inzetten om de ommekeer bij Antonov te ondersteunen.

Commissaris Antonov
'Antonov komt met een uitrol van producten, die technisch slim en mooi zijn gebouwd’, aldus Prins Bernhard in een telefonische reactie op zijn benoeming.

Autoliefhebber
Het is Bernhard’s eerste toezichthoudende functie bij een beursgenoteerde onderneming. Uit zijn keuze voor Antonov blijkt de persoonlijke interesse van de prins voor auto’s. Zo racet hij samen met zijn broer prins Pieter-Christiaan in BMW M3 GT4 voor Racing Team Holland.

Leden Raad van Commissarissen Antonov
Prins Bernard jr. komt de huidige Raad van Commissarissen van Antonov, die bestaat uit Bernd Ramler en Claude Zimmer, per direct versterken.

Lees ook:
> Board Members Antonov