Bert Meerstadt ook weg bij Lucas Bols

Bert Meerstadt ook weg bij Lucas Bols

08-04-2016 Op 8 april 2016 maakte Lucas Bols bekend dat Meerstadt af zal treden als commissaris.

Panama Papers
Lucas Bols heeft bekendgemaakt dat Bert Meerstadt zijn functie als lid van de Raad van Commissarissen per direct neer zal leggen. Meerstadt heeft zijn commissariaat bij ABN Amro al een dag eerder, op 7 april 2016, per direct neergelegd. Dit aftreden was het gevolg van de vermelding van de naam van Meerstadt in de 'Panama Papers'. Uit dit onderzoeksproject blijkt dat Meerstadt in 2001 stond geregistreerd als aandeelhouder van Morclan Corporation, dat mogelijk betrokken is geweest bij grootschalige belastingontduiking.

 

Media-aandacht
Volgens Bert Meerstadt treedt hij af als commissaris bij Lucas Bols om te voorkomen dat het bedrijf nadelige effecten ondervindt van de media-aandacht rondom zijn vertrek bij ABN Amro en de vermelding in de Panama Papers. 'Ik heb de voorzitter van de RvC van Lucas Bols op 6 april 2016 geïnformeerd over mijn situatie en de op handen zijnde media-aandacht. Net als aan ABN Amro heb ik transparant iedere vraag beantwoord. Door Lucas Bols (noch door ABN Amro) is druk uitgeoefend om af te treden', aldus Meerstadt.

Raad van Commissarissen
President-commissaris Derk Doijer zegt de beslissing van Bert Meerstadt om terug te treden te respecteren. 'We zijn Bert zeer erkentelijk voor zijn waardevolle bijdrage aan de ontwikkeling van Lucas Bols in de afgelopen tien jaar', aldus Doijer.

Lees ook
> Nieuwsbericht over het vertrek van Meerstadt bij ABN Amro

 

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook