DHV en Royal Haskoning gaan fuseren

DHV en Royal Haskoning gaan fuseren

28-02-2012 DHV Groep en Royal Haskoning hebben de intentie tot een fusie uitgesproken. Het nieuwe bedrijf, dat Royal Haskoning DHV gaat heten, zal behoren tot de wereldwijde top 40 van projectmanagement-, advies- en ingenieursbureaus. Van de onafhankelijke, niet-beursgenoteerde bureaus behoort het tot de top 10 wereldwijd.

Raad van Bestuur Royal Haskoning DHV
Bertrand van Ee, CEO van DHV Groep, is de beoogd voorzitter van de Raad van Bestuur van het nieuwe bedrijf. Erik Oostwegel, de huidige CEO van Royal Haskoning, zal vice-voorzitter worden van Royal Haskoning DHV.

Van Ee en Oostwegel hebben hoge verwachtingen van de fusie. "Deze fusie brengt een uitzonderlijke schat aan expertise en talent samen. We verdubbelen ons bereik in één keer", aldus Bertrand van Ee. Erik Oostwegel: "De synergie tussen beide bedrijven is enorm".

"Koninklijk"
Voor de nieuwe onderneming is een aanvraag gedaan om het predicaat "Koninklijk" te mogen blijven voeren. Indien dit wordt gehonoreerd mag de nieuwe naam "Royal" Haskoning DHV zijn.

Bij Royal Haskoning DHV werken ruim 8.000 medewerkers vanuit 100 kantoren in 35 landen. Het hoofdkantoor staat in Amersfoort. Het advies- en ingenieursbureau heeft een gezamenlijke omzet van ruim 700 miljoen euro en is daarmee het vierde bureau van Nederland, na Fugro, Arcadis en Grontmij. Oranjewoud, de huidige nummer vier in Nederland, zakt naar plek vijf.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook