Camiel Eurlings treedt toe tot de directie van KLM

Camiel Eurlings treedt toe tot de directie van KLM

15-02-2011 Camiel Eurlings, oud-minister van Verkeer en Waterstaat, zal per 1 juli 2011 toetreden tot de directie van KLM. Dat heeft de luchtvaartmaatschappij vandaag bekendgemaakt.

Als nieuw lid van het KLM directieteam krijgt Camiel Eurlings de verantwoordelijkheid over het vrachtvervoer van de Frans-Nederlandse luchtvaarmaatschappij. Ook neemt Eurlings een deel van het takenpakket over van KLM president-directeur Peter Hartman.

Camiel Eurlings
Daarmee keert logistiek ingenieur Eurlings terug naar zijn vakgebied. ‘Een inhoudelijk prachtige baan, waarbij ook mijn privétijd beter planbaar is', aldus de voormalig verkeerminister in een reactie op zijn benoeming.

Minister van Verkeer & Waterstaat
Eurlings verliet de politiek in oktober 2010, omdat hij naar eigen zeggen meer tijd wilde vrijmaken voor zijn gezin.

Kritiek Van Tongeren
In de tijd dat Eurlings nog demissionair minister was, werd er al gespeculeerd over een leidinggevende functie voor hem bij KLM. Toen hij in juni vorig jaar door Groen-Links Kamerlid Van Tongeren hiermee werd geconfronteerd, ontliep Eurlings de vraag.

Belangenverstrengeling
Volgens Van Tongeren wekt de benoeming van Eurlings bij KLM de schijn van belangenverstrengeling, omdat hij op het terrein van de luchtvaart belangrijke beslissingen heeft gemaakt als minister.

Eurlings: KLM Neerlands trots
Camiel Eurlings liet alleen weten dat hij diverse aanbiedingen heeft ontvangen van verschillende partijen, maar dat hij ‘vol overtuiging heeft gekozen voor KLM, onze nationale trots'.

Erik Varwijk
Ook Erik Varwijk, momenteel nog directeur passagiersvervoer KLM, gaat deel uitmaken van de statutaire directie van KLM. Deze zal dan bestaan uit Peter Hartman, CFO Frederic Gagey, Camiel Eurlings en Varwijk.

Directieteam KLM
De vierkoppige directie van KLM maakt ook deel uit van de Air France KLM Group Executive Committee. Het nieuwe directieteam van de luchtvaartmaatschappij start al op 1 april van dit jaar.

Lees ook:
> Biografie Camiel Eurlings, directeur KLM
> Biografie Peter Hartman, president-directeur KLM
> Jan Ernst de Groot treedt terug als directeur KLM
> Biografie Jan ernst de Groot, oud-directeur KLM

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook