President-commissaris NS Carel van den Driest stapt op

President-commissaris NS Carel van den Driest stapt op

24-06-2015 Op 24 juni 2015 werd bekend dat Van den Driest vertrekt als commissaris bij de Nederlandse Spoorwegen.

Vertrek van den Driest
Carel van den Driest, sinds 2012 voorzitter van de Raad van Commissarissen van de NS, legt zijn functie per direct neer. Van den Driest zegt zich verantwoordelijk te voelen voor de gang van zaken rond de aanbesteding van het openbaar vervoer in Limburg. Op dit moment wordt een stafrechtelijk onderzoek uitgevoerd naar vermoedelijke malversaties bij deze aanbesteding. De NS speelde mogelijk gevoelige informatie van concurrenten door aan eigen dochter Abellio. Vice-voorzitter van de Raad van Commissarissen Truze Lodder neemt de taken van Carel van den Driest waar.

 

Ontslag Huges
De kwestie over de aanbesteding van het openbaar vervoer in Limburg was eerder deze maand tevens reden van het vertrek van voormalig CEO van NS Timo Huges. Huges zou omtrent de aanbesteding onjuiste en onvolledige verklaringen afgelegd hebben. Nadat de Raad van Commissarissen het vertrouwen in Huges had opgezegd, legde deze zijn functie neer.

Eerder deze week bleek echter dat Timo Huges zijn ontslag betwist omdat hij naar zijn mening slechts zijn bestuurstaken heeft neergelegd. Aangezien de Raad van Commissarissen geen schriftelijke bevestiging van het ontslag heeft, is hier onduidelijkheid over gerezen. De vraag is relevant aangezien de NS probeert om de bonus van Huges over zijn prestaties van 2014 terug te vorderen. Daarnaast kan het ontbreken van een ontslagbrief betekenen dat Timo Huges een ontslagvergoeding zal ontvangen.

Lees verder
> Nieuwsbericht over het vertrek van Timo Huges
> Carel van den Driest: nr. 20 in de Top-100 Commissarissen

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook