Timo Huges stapt op bij NS

Timo Huges stapt op bij NS

05-06-2015 Timo Huges, president-directeur van NS, stapt per direct op. Dat heeft NS vrijdagmiddag bevestigd. Huges stond sinds 2013 aan het roer van het spoorbedrijf.

Limburg
Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem riep vrijdagochtend ceo Timo Huges en president-commissaris Carel van den Driest naar Den Haag om uitleg te geven over onregelmatigheden bij de aanbesteding van het openbaar vervoer in Limburg. De aandelen NS zijn voor 100 procent in bezit van de Nederlandse Staat, en worden beheerd door het Ministerie van Financiën.

Opgezegd
De Raad van Commissarissen heeft het vertrouwen in Huges opgezegd, nadat bleek dat hij onjuiste verklaringen heeft afgelegd over de kwestie in Limburg. Zijn taken zullen worden waargenomen door cfo Engelhardt Robbe.

Loopbaan Timo Huges
Huges studeerde bedrijfskunde in Groningen. Na zijn afstuderen liep hij werkstages bij Unilever en Twynstra Gudde. Daarna werkte hij bij vervoersbedrijf Frans Maas, en was hij van 2006 tot 2008 algemeen directeur van Bloemenveiling Aalsmeer en daarna tot 2013 van FloraHolland.

Lees meer
>> Interview met Timo Huges

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook