Carin Gorter trekt zich terug als kandidaat CRO Rabobank

Carin Gorter trekt zich terug als kandidaat CRO Rabobank

29-12-2015 Gorter heeft bekendgemaakt dat zij zich terugtrekt als kandidaat Chief Risk Officer bij Rabobank.

Goedkeuring
Rabobank maakte op 4 september 2015 bekend dat Carin Gorter was voorgedragen als kandidaat voor de functie van CRO. De benoeming moest alleen nog worden goedgekeurd door de Raad van Commissarissen. Volgens Wout Dekker, president-commissaris van de Rabobank, werd de goedkeuring van haar benoeming door de toezichthouders ieder moment verwacht. 'De Raad van Commissarissen betreurt het zeer dat Gorter afziet om de functie van CRO te aanvaarden, maar respecteert haar besluit.'

Besluit
In het persbericht van de Rabobank geeft Gorter als reden aan dat zij gaandeweg de procedure heeft moeten vaststellen dat het profiel van de functie van CRO van de Rabobank in onvoldoende mate aansluit bij haar specifieke deskundigheid. 'Ik heb daarop de Raad van Commissarissen en de Raad van Bestuur en de toezichthouders geïnformeerd dat ik niet langer voor de functie beschikbaar ben', aldus Gorter.

Het terugtreden van Carin Gorter als kandidaat betekent dat de wervingsprocedure voor de functie van CRO wordt voortgezet.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook