Arcadis draagt Carla Mahieu voor als commissaris

Arcadis draagt Carla Mahieu voor als commissaris

11-03-2021 Carla Mahieu wordt voorgedragen voor benoeming tot lid van de raad van commissarissen van Arcadis. Dat maakt het advies- en ingenieursbedrijf op 11 maart 2021 bekend.

De raad van commissarissen van Arcadis zal tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders op 29 april 2021 de benoeming van Carla Mahieu tot commissaris voordragen. Indien de voordracht wordt goedgekeurd, neemt Mahieu de rol over van Ruth Markland, die niet meer in aanmerking komt voor herbenoeming. De benoeming van Mahieu geldt voor een periode van vier jaar, waarbij zij voorzitter van de remuneratiecommissie wordt en lid van de selectiecommissie.

Niek Hoek, voorzitter van de raad van commissarissen, laat weten Ruth Markland te bedanken voor haar belangrijke bijdragen aan Arcadis gedurende de afgelopen 12 jaar. ‘Zij is een zeer waardevol lid van de rvc geweest en wij wensen haar het allerbeste’, aldus Hoek. ‘Wij hebben ons ten doel gesteld Ruth Markland te vervangen door een kandidaat met een bijzondere focus op mens en organisatie, gezien het mensgerichte karakter van Arcadis’ activiteiten als professionele dienstverlener. Carla Mahieu heeft ook een goed inzicht in de bedrijfsomgeving van Arcadis. Met haar achtergrond op het gebied van digitalisering, transformatie, governance, compliance en public affairs zal zij expertise van onschatbare waarde inbrengen in de raad.’

Momenteel is Carla Mahieu executive vice-president en chief human resources officer bij Aegon. Sinds 2010 is zij chro en sinds 2016 lid van de management board. Voor Mahieu bij Aegon in dienst trad, vervulde zij verschillende managementfuncties bij Philips, Spencer Stuart en Shell. Momenteel is zij commissaris bij VodafoneZiggo en eerder bij BAM. Daarnaast is Carla Mahieu voorgedragen als commissaris bij DSM, waarover ook in mei 2021 besloten zal worden.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook