VodafoneZiggo Group B.V.

Hier vindt u informatie over VodafoneZiggo Group B.V. en zijn functionarissen.

  • VodafoneZiggo is in 2017 ontstaan uit een fusie tussen Vodafone en Ziggo
  • VodafoneZiggo heeft 8.000 medewerkers in dienst

Over VodafoneZiggo

VodafoneZiggo is een landelijke aanbieder van vaste, mobiele en geïntegreerde communicatie- en entertainmentdiensten. Er werken circa 8.000 medewerkers bij VodafoneZiggo.

VodafoneZiggo is onstaan als een joint venture van Liberty Global, het moederbedrijf van Ziggo, en Vodafone begin 2017. Beide bedrijven hebben een aandelenbelang van 50%

Op 5 november 2014 fuseerden kabelexploitanten Ziggo en UPC en gingen samen verder onder de naam Ziggo. Het moederbedrijf Liberty Global was destijds al eigenaar van beide bedrijven.

Organisatiestructuur VodafoneZiggo

VodafoneZiggo heeft een raad van bestuur en een aparte raad van commissarissen (two tier). De leden van de raad van bestuur worden aangesteld door de raad van commissarissen (RvC). De RvB is verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken en voor het beleid en de strategie van het bedrijf. De RvC houdt toezicht op het bestuur en staat het bestuur met advies terzijde.

Interviews VodafoneZiggo

Twee company secretaries over soepele besluitvormingsprocessen

Twee company secretaries over soepele besluitvormingsprocessen

Company secretaries ondervinden hoe de transitie naar een digitale organisatie versnelt en wat dat betekent voor de communicatie tussen bestuurders en commissarissen. Meinske van Heerwaarden van VodafoneZiggo en Meike Geerts van Vattenfall vertellen erover. ‘Het moet nog compacter, nog efficiënter, met meer grip op informatie en besluitvormingsprocessen.’ 

Meer Interviews VodafoneZiggo

Bestuurders in het nieuws

facebook