Carla Smits-Nusteling wordt commissaris bij Tele2

Carla Smits-Nusteling wordt commissaris bij Tele2

09-04-2013 Carla Smits-Nusteling, tot april vorig jaar CFO van KPN, wordt commissaris bij de Zweedse concurrent van KPN, Tele2.

Carla Smits-Nusteling wordt voorgedragen voor de raad van commissarissen van Tele2. Tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders van 13 mei moet de benoeming bekrachtigd worden. Naast Smits-Nusteling wil de raad van commissarissen Mario Zanotti benoemen. Hij is Senior Executive VP Operations bij Millicom International Cellular.

Vertrek bij KPN
Smits-Nusteling vertrok bij KPN als CFO en lid van de raad van bestuur op 1 april 2012. Zij kon zich niet vinden in de wijze van besluitvorming en de aansturing van het bedrijf in de nieuwe topstructuur die in januari bij KPN werd ingevoerd.


 

 

Tele2 blij met Smits-Nusteling
Cristina Stenbeck, scheidend voorzitter van de benoemingscommissie van de RvC: 'Smits-Nusteling brengt relevante operationele en financiële telecom ervaring vanuit Nederland in de raad van commissarissen. Nederland is een van onze belangrijkste markten.'

RvC ASML
Smits-Nusteling is eind maart voorgedragen als commissaris bij chipmachinefabrikant ASML. Als de aandeelhouders vóór stemmen gaat haar benoeming in op 24 april 2013.

Lees verder:
> Vertrek Smits-Nusteling als CFO KPN
> Smits-Nusteling commissaris bij ASML

 

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook