Carlo van Kemenade wordt lid groepsdirectie bij Rabobank

Carlo van Kemenade wordt lid groepsdirectie bij Rabobank

22-12-2023 Rabobank heeft op 19 december bekendgemaakt dat Carlo van Kemenade toetreedt tot de groepsdirectie.

Carlo van Kemenade is sinds 2022 ceo van DLL, dochteronderneming van de Rabobank. Eerder was hij onder andere vele jaren lid van de directie van DLL en ceo van Obvion.

Per 1 april 2024 wordt hij benoemd als directeur retail Nederland en lid van de groepsdirectie van Rabobank. Zijn benoeming is wel nog onder voorbehoud van goedkeuring van de toezichthouders. Met zijn benoeming worden de huidige portefeuilles particuliere klanten en bedrijven samengevoegd tot retail Nederland.

Door het samenvoegen van de portefeuilles voor particuliere klanten en bedrijven treden Kirsten Konst en Mariëlle Lichtenberg per 1 april 2024 terug als lid van de groepsdirectie.

De nog te benoemen opvolger van Carlo van Kemenade als ceo DLL treedt in de loop van 2024 ook toe tot de groepsdirectie van Rabobank.

Namens de raad van commissarissen van Rabobank laat voorzitter Marjan Trompetter weten zeer verheugd te zijn met de benoeming: “Met de benoeming van Carlo van Kemenade treedt wederom een ervaren bestuurder uit de eigen organisatie toe tot onze groepsdirectie. Carlo heeft een lange geschiedenis binnen de Rabobank Groep en laat al geruime tijd zien van grote meerwaarde te zijn voor de organisatie. Graag wil ik Kirsten en Mariëlle hartelijk bedanken voor hun grote bijdrage aan de bank, waarvan de laatste zeven jaar als lid van de groepsdirectie. Onder hun leiderschap heeft Rabobank zich in Nederland ontwikkeld tot een moderne, ook via digitale kanalen aanwezige, zichtbare coöperatieve bank, met een duidelijke rol in de samenleving. Hiermee hebben zij de bank een duidelijk gezicht gegeven en een solide fundament gelegd waarop we de leidende positie in Nederland verder kunnen uitbouwen.“

Interview met Carlo van Kemenade

'Het lopen kan ik niet missen'

'Het lopen kan ik niet missen'

06-05-2020 Carlo van Kemenade is fanatiek marathonloper, maar kreeg last van een blessure. Halve marathons rent hij nog wel en hij wil snel weer een hele marathon lopen. ‘Australië is het enige continent dat ik nog mis, ik móét die marathon gelopen hebben.’

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook