Carsten Bittner nieuwe chief innovation & technology officer bij ABN Amro

Carsten Bittner nieuwe chief innovation & technology officer bij ABN Amro

26-09-2022 ABN Amro heeft op 26 september bekendgemaakt dat Carsten Bittner wordt voorgedragen als nieuwe chief innovation & technology officer. 

Carsten Bittner is momenteel chief technology officer bij Commerzbank, een functie die hij vervult sinds 2019. Eerder was hij lange tijd actief in verschillende managementfuncties bij mediagroep Bertelsmann SE & Co. KGaA en werkte hij bij Accenture en Andersen Consulting.

ABN Amro is voornemens Bittner te benoemen als chief innovation & technology officer en lid van de groepsdirectie, met ingang van 1 januari 2023. De voordracht is nog onder voorbehoud van goedkeuring van de Europese Centrale Bank. Ook wordt er nog een buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders bijeengeroepen om Bittner aan de aandeelhouders voor te stellen.

Bittner volgt Christian Bornfeld op, die op 1 mei 2022 de bank verliet om zijn loopbaan in Denemarken te vervolgen.

ABN Amro-ceo Robert Swaak: 'Ik verheug me zeer op de komst van Carsten Bittner. Carsten is een autoriteit op het gebied van IT en innovatiestrategie en heeft een sterke staat van dienst in het leiding geven aan verandertrajecten binnen complexe commerciële organisaties. Hij zal een centrale rol spelen in de strategie van ABN Amro om een persoonlijke bank in de digitale tijd te zijn met een sterke focus op onze klanten.'

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook