Cees Bergman, CEO Fornix: het einde nadert!

Datum: 30-03-2011

Cees Bergman, CEO Fornix: het einde nadert!

De aandeelhouders van Fornix beslissen vandaag over de eventuele verkoop van de medische hulpmiddelentak Laprolan. Als zij beslissen te verkopen dan houdt Fornix Biosciences op te bestaan. Dat is de wrange conclusie van Cees Bergman, CEO van Fornix.

Mochten aandeelhouders besluiten om te verkopen dan is Fornix niet meer dan een lege huls met een beursnotering en één werknemer, Cees Bergman.

Cees Bergman
Bergman is inmiddels ruim 20 jaar betrokken bij Fornix (voorheen Artu). Bergman maakte de hoogtijdagen van het bedrijf als CEO mee. In 2007 behaalde Fornix nog een nettowinst van € 14 miljoen. Met het niet verkrijgen van een definitieve registratie van Oralgen is het begin van het einde van Fornix ingezet. Het enige logische alternatief is het verkopen van Oralgen, waarmee de ontmanteling van Fornix compleet is.

In een vraaggesprek met de Telegraaf benadrukte Bergman dat het zijn doel is 'om iedereen in veilige haven te brengen'. 'Ik ben de enige die een beetje buiten de boot valt', voegde de CEO er teleurgesteld aan toe.

Fornix
Mocht Fornix inderdaad ophouden te bestaan, dan zal het beursfonds ongetwijfeld worden overgenomen door een partij met belangstelling voor een beursnotering.

Lees ook
> CV Cees Bergman CEO Fornix
> CV Peter Paul de Vries CEO Value8
> CV Erik van de Merwe voorzitter RvC Fornix
> CV Hans de Boer commissaris Fornix

> Fornix verkoopt allergie-divisie aan Denen
> Winst Fornix stijgt

Cees Bergman

  • CEO
  • Geen recente functie bekend bij de redactie