Nieuw bestuursmodel Deloitte Nederland

Nieuw bestuursmodel Deloitte Nederland

21-09-2015 De Raad van Bestuur van Deloitte Nederland zal teruggebracht worden van acht naar drie leden met daar onder een nieuw Executive Committee.

Nieuw model
Het nieuwe bestuursmodel van Deloitte zal per 1 oktober 2015 worden ingevoerd. Het bestuur zal hierna bestaan uit drie leden; de CEO, COO en CQO (Chief Quality Officer). Deloitte beoogt hiermee een compact bestuur zonder directe cliëntverantwoordelijkheden te creëren. Dit is volgens het bedrijf in lijn met de hervormingsplannen voor de accountantssector van de branchevereniging NBA (Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants).

 

 

Bestuurders
Peter Bommel is herbenoemd tot voorzitter van de Raad van Bestuur. Mario van Vliet is aangesteld als Chief Operations Officer. In het nieuwe Executive Committee zullen de Business leiders, Clients & Markets leiders, Financiën, Talent, Strategy Officer en Risk & Reputation zijn vertegenwoordigd.

CQO
De functie van Chief Quality Officer zal worden bekleed door Cees de Boer, totdat een externe kandidaat is benoemd. De Boer begon zijn loopbaan in 1989 bij Arthur Andersen en is sinds 2005 actief als CFO bij Deloitte.

Lees verder
> Interview met Cees de Boer in Management Scope

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook