Veranderingen in raad van bestuur KPN

Veranderingen in raad van bestuur KPN

27-03-2023 De raad van commissarissen van KPN heeft benoemingen voor de raad van bestuur aangekondigd. Chantal Vergouw en Wouter Stammeijer worden voorgedragen als nieuwe leden van de raad van bestuur. Babak Fouladi en Jean-Pascal van Overbeke treden terug.

Naast de voordracht van de nieuwe bestuursleden zal Marieke Snoep verantwoordelijk worden voor de consumentenmarkt van KPN. Zij zal de nieuwe chief consumer market (b2c) worden en Jean-Pascal van Overbeke opvolgen, die vanwege persoonlijke omstandigheden uit de raad van bestuur zal terugtreden. Wouter Stammeijer, momenteel chief strategy officer van KPN, zal worden aangesteld als de nieuwe chief technology & digital officer (ctdo) en Chantal Vergouw, de huidige directievoorzitter van verzekeraar Interpolis, wordt de nieuwe chief business market (b2b). Zij zal deze positie van Marieke Snoep overnemen.

De benoemingen zijn onder voorbehoud van advies van de centrale ondernemingsraad en andere gebruikelijke voorwaarden. Aandeelhouders zullen tijdig bijeen worden geroepen voor een buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders en worden geïnformeerd over de voorgenomen benoemingen. Chantal Vergouw zal bij haar benoeming als lid van de raad van bestuur terugtreden als lid van de raad van commissarissen van KPN, waarvoor de raad van commissarissen van KPN op korte termijn een vervanger zal voordragen. De benoemingen in de raad van bestuur gaan in na de aandeelhoudersvergadering, Babak Fouladi en Jean-Pascal van Overbeke zullen per 1 mei 2023 terugtreden uit de raad van bestuur.

Bianca Tetteroo, voorzitter raad van bestuur van Achmea, reageert op het vertrek van Chantal Vergouw en haar nieuwe functie bij KPN: "In de eerste plaats wil ik Chantal feliciteren met deze mooie benoeming. Wij betreuren haar vertrek, maar zijn trots dat zij is gevraagd voor deze functie. Chantal heeft de afgelopen zeven jaar op bijzonder inspirerende wijze leidinggegeven aan Interpolis. In deze periode heeft ze onder andere een belangrijke en verbindende rol gespeeld in de succesvolle samenwerking met Rabobank. Haar innemende persoonlijkheid en grote betrokkenheid hebben eraan bijgedragen dat Interpolis staat waar het nu staat. Daarvoor zijn wij Chantal bijzonder dankbaar. Wij wensen haar veel succes en plezier bij KPN."

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook