ABN Amro verandert organisatiestructuur; twee nieuwe leden executive board

ABN Amro verandert organisatiestructuur; twee nieuwe leden executive board

11-10-2021 Op 11 oktober 2021 heeft ABN Amro bekendgemaakt om zijn organisatiestructuur te veranderen en de vier divisies terug te brengen tot drie. De bank draagt Choy van der Hooft-Cheong (foto) en Dan Dorner voor als nieuwe leden van de executive board, beiden als chief commercial officers.

Naast de aanstellingen van Van der Hooft-Choy en Dorner is ABN Amro is nog op zoek naar een derde nieuw lid. De voordracht van beiden wordt op 24 november tijdens de buitengewone algemene vergadering besproken. De bank is van plan de huidige vier business lines retail banking, private banking, commercial banking en corporate & institutional banking te vervangen door de volgende drie client units: personal & business banking, wealth management en corporate banking.
Robert Swaak, ceo van ABN Amro verklaart dat de nieuwe structuur volgens de bank bedoeld is om ‘klanten te bedienen als een persoonlijke bank in de digitale tijd.’ Swaak licht toe: ‘Om de klant beter te bedienen en in lijn met onze purpose banking for better, for generations to come, bouwen we aan een toekomstbestendige, digitale bank. Dat doen we door ons operationeel model radicaal te vereenvoudigen, ondersteund door een vereenvoudigde organisatiestructuur.’

In deze nieuwe structuur is Choy van de Hooft-Cheong aangesteld als de nieuwe chief commercial officer gericht op wealth management bij de Nederlandse bank. Ze bezit de Antilliaanse nationaliteit en heeft haar master international and financial economics behaald aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Van der Hooft-Cheong werkt inmiddels 25 jaar bij ABN Amro, waarvan ze de eerste 20 jaar diverse functies in de corporate banking afdeling vervulde. Momenteel is ze head of sales capital market solutions en managing director private banking clients, Netherlands.

Dan Dorner zal de nieuwe rol van chief commercial officer op het gebied van corporate banking op zich nemen. Dorner bezit de Roemeense nationaliteit en heeft een bachelor banking and capital markets behaald aan de Unversitatea Babes-Bolyai in Roemenië. Hij is zijn loopbaan begonnen als credit officer voor Alpha Bank, Romania. Sinds 1999 werkt hij bij de Roemeense branch van ABN Amro en sinds 2009 bij ABN Amro vestiging in Nederland. Zo heeft Dorner bij ABN Amro Nederland diverse leidinggevende functies vervuld. Zo was hij onder meer managing director, global head financial restructuring & recovery en global head structures finance, lending & portfolio management onder de afdeling corporate & institutional banking. Momenteel is hij actief als senior managing director, head corporate & institutional bank non core unit.

De huidige directeuren Pieter van Mierlo en Frans van der Horst verlaten de bank als later dit jaar hun termijn afloopt en Rutger van Nouhuijs zet zijn carrière elders voort, laat ABN AMRO weten.

ABN Amro neemt hiermee afscheid van de huidige executive committee en maakt plaats voor een uitgebreide executive board. Deze zal na goedkeuring van de benoemingen bestaan uit Robert Swaak (ceo), Lars Kramer (cfo), Gerard Penning (chro), Tanja Cuppen (cro), Christian Bornfeld (chief innovation & technology officer), Choy van der Hooft-Cheong (cco) en Dan Dorner (cco).
De vacature voor een derde chief commercial officer gericht op personal business banking staat vooralsnog open.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook