Cindy Kroon benoemd als cco Vattenfall Nederland

Cindy Kroon benoemd als cco Vattenfall Nederland

14-07-2022 Vattenfall Nederland heeft op 14 juli bekendgemaakt dat Cindy Kroon is benoemd als chief commercial officer (cco) en per 1 augustus 2022 toetreedt tot de raad van bestuur.

Cindy Kroon zal haar nieuwe rol combineren met haar huidige verantwoordelijkheden als directeur klanten van Vattenfall Nederland. Onder haar verantwoordelijkheid als cco vallen de aandachtsgebieden customers & solutions, markets, real estate & facility management en network solutions. Naast haar nieuwe rol als cco is Kroon ook vice president customers & solutions Netherlands bij Vattenfall. 

Cindy Kroon over haar nieuwe functie: 'We bevinden ons in ongekend onrustige tijden in de energiesector; dat heeft een flinke impact op onze klanten, en legt een grote druk op onze organisatie. We spelen als bedrijf een cruciale rol in de betaalbaarheid en leveringszekerheid voor onze klanten, en zijn daarover voortdurend in gesprek met de wereld om ons heen. Ik kijk ernaar uit om naast Martijn en Alexander de raad van bestuur van Vattenfall Nederland te mogen versterken en de stappen van Vattenfall richting een fossielvrij leven binnen één generatie verder te ondersteunen.'

'De energiemarkt heeft zich de afgelopen jaren sterk ontwikkeld, met een steeds complexer werkveld op gebieden als regulering, concurrentie en marktdynamiek. De huidige, voortdurende druk op de energiemarkt door de covid-pandemie en de crisis in Oekraïne onderstrepen voor ons het belang van een extra rol in de Raad van Bestuur van Vattenfall in Nederland, met de focus op onze sales-activiteiten', licht Martijn Hagens toe.

'Ik ben dan ook blij dat Cindy bereid is deze rol op zich te nemen. Vattenfall, en daarvoor Nuon, zitten bij Cindy in het DNA, met haar bijna twintig jaar ervaring. Ze loodste ons bedrijf succesvol door de naamswijziging naar Vattenfall en weet als geen ander wat er leeft onder onze klanten. Met haar bewezen managementervaring en netwerk vult ze de raad van bestuur bovendien perfect aan.'

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook