Cokky Hilhorst nieuwe commissaris ProRail

Cokky Hilhorst nieuwe commissaris ProRail

11-01-2024 ProRail heeft bekendgemaakt dat Cokky Hilhorst met ingang van 1 januari 2024 is benoemd als lid van de raad van commissarissen.

Cokky Hilhorst is sinds april 2018 hoogleraar business information systems bij Nyenrode Business Universiteit en daarnaast sinds januari 2022 directeur van het Center for Accounting, Auditing & Control. Ook is zij momenteel commissaris bij Grant Thornton Netherlands en ZorgSaam Zorggroep Zeeuws-Vlaanderen. 

ProRail geeft aan dat zij kennis van de digitalisering van organisaties met kennis van softwaresystemen en de toepassingen ervan combineert. 

Hilhorst vervangt Lineke Sneller, die op 31 december 2023 haar taken als commissaris neerlegde. Sneller was negen jaar lid van de raad van commissarissen en was ook voorzitter van de auditcommissie.

Hans Alders, president-commissaris van ProRail: “Ik wil Lineke van harte bedanken voor haar jarenlange inzet. Met Cokky zijn we als raad weer compleet. Gezien de focus van ProRail op digitalisering de komende periode, is de komst van Cokky van groot belang. We krijgen met haar opnieuw een echte IT-expert aan boord, waarmee we als raad deze kennis opnieuw borgen.”

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook