Cfo en cdco Unilever vertrekken

Cfo en cdco Unilever vertrekken

30-05-2023 Unilever heeft bekendgemaakt dat Graeme Pitkethly, de chief financial officer, de raad van bestuur heeft geïnformeerd over zijn voornemen te vertrekken eind mei 2024. Daarnaast heeft Conny Braams, de chief digital and commercial officer (cdco) en lid van de Unilever leadership executive (ULE), besloten om Unilever in augustus 2023 te verlaten.

Als gevolg van het vertrek van Graeme Pikethly zal de raad van bestuur formeel zowel intern als extern op zoek gaan naar een geschikte opvolger.

Conny Braams maakte sinds januari 2020 deel uit van de ULE en heeft eerder diverse senior managementfuncties bekleed, waaronder executive vice president (evp) voor Midden-Europa en evp voor Foodsolutions Azië, Afrika en het Midden-Oosten. De opvolger van Braams zal op een later tijdstip bekend worden gemaakt.

Unilever ceo Alan Jope zei: "Ik wil Graeme bedanken voor zijn enorme bijdrage aan Unilever gedurende de afgelopen 21 jaar. Als cfo heeft hij ons bedrijf groot leiderschap gegeven en heeft hij een belangrijke rol gespeeld bij het aanscherpen van onze strategie en het verbeteren van onze operationele prestaties."

"Ik ben Conny zeer dankbaar voor haar uitstekende leiding van onze digitale, marketing en commerciële agenda in de afgelopen vier jaar, en voor haar indrukwekkende bijdrage aan Unilever gedurende drie decennia. Als cdco heeft ze geholpen ons bedrijf om te vormen tot een toekomstgerichte, volledig gedigitaliseerde organisatie."

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook