N.V. Luchthaven Schiphol

  • Hoofdkantoor Schiphol: Evert v/d Beekstraat 202, 1118 CP Schiphol
  • Schiphol Group exploiteert luchthavens zowel nationaal als internationaal
  • Luchthaven Schiphol: 52,6 miljoen passagiers in 2013
  • Ongeveer 2.100 medewerkers zijn in dienst bij de Schiphol Group
  • Netto omzet Schiphol 2013 € 1,38 miljard. Nettoresultaat Schiphol 2013 € 227 miljoen
  • Netto omzet Schiphol 2012 € 1,35 miljard. Nettoresultaat Schiphol 2012 € 199 miljoen

Over Schiphol Group

Gemeten naar het aantal passagiers is Amsterdam Airport Schiphol in Europa de vijfde luchthaven en in vracht de derde luchthaven. Schiphol Group is actief in Nederland (Amsterdam Airport Schiphol, Rotterdam The Hague Airport, Eindhoven Airport en Lelystad Airport), de VS, Australië, Italië, Indonesië, Aruba en Zweden. Sinds 2008 heeft Schiphol Group een belang van 8% in Aéroports de Paris.

In 2010 is het netwerk van bestemmingen en frequenties uitgebreid met 17 rechtstreekse bestemmingen tot 301. In totaal telt Schiphol nu 274 bestemmingen voor passagiers, waarvan 116 intercontinentaal.

De omzet van Schiphol Group bestaat voor het merendeel uit havengelden, winkelverkopen, concessies, verhuur, vastgoedontwikkeling, autoparkeergelden en inkomsten uit internationale activiteiten.

Organisatiestructuur Schiphol Group

Schiphol Group kent een two-tier board met een Raad van Bestuur en een Raad van Commissarissen. Het concern is opgedeeld in drie business areas: Aviation, Consumers en Real Estate. Deze business areas leveren samen de AirportCity-formule op; deze formule wordt geheel of gedeeltelijk ook op andere locaties toegepast via de business area Alliances & Participations.

0
shares