Ruud Sondag ceo a.i. bij Schiphol Group

Ruud Sondag ceo a.i. bij Schiphol Group

21-10-2022 Schiphol Group heeft op 21 oktober bekendgemaakt dat Ruud Sondag per 1 november wordt benoemd als ceo ad interim.

Ruud Sondag is onder andere commissaris bij ProRail en Havenbedrijf Rotterdam. Deze functies legt hij neer om zich volledig te kunnen focussen op zijn functie bij Schiphol. Eerder was hij onder andere ceo van Eneco en Van Gansewinkel Groep. Hij wordt per 1 november 2022 benoemd als ceo ad interim. Zijn benoeming loopt tot 31 augustus 2023. 

Op 15 september werd bekendgemaakt dat de huidige ceo, Dick Benschop, zijn functie ter beschikking stelde. De procedure voor het zoeken naar een definitieve opvolger is toen direct gestart, maar neemt enige tijd in beslag. Om geen tijd te verliezen heeft de raad van commissarissen daarom besloten snel een interim ceo te benoemen die de dagelijkse leiding van Schiphol op zich kan nemen. 

Jaap Winter, president-commissaris van Schiphol: 'Wij zijn zeer verheugd dat Ruud Sondag de positie van ceo van Schiphol Group tijdelijk gaat vervullen. Ruud Sondag is met zijn kennis en ervaring van complexe en arbeidsintensieve organisaties de aangewezen persoon voor deze interim functie. Hij zal daarmee een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de oplossing van de operationele uitdagingen van Schiphol. Hij is een strateeg met een brede logistieke achtergrond en sterke operationele uitvoeringskracht die succesvol leiding heeft gegeven aan organisaties in transitie. Sondag heeft bovendien een bewezen duurzaamheidsprofiel dat aansluit bij de ambitie van Schiphol om versneld te verduurzamen en de belasting voor de omgeving te verminderen.'

Afgelopen september interviewde Management Scope Ruud Sondag nog, over toezicht houden op staatsdeelnemingen. Lees het volledige artikel hier.

Interview met Ruud Sondag

Drie commissarissen over toezicht houden op staatsdeelnemingen

Drie commissarissen over toezicht houden op staatsdeelnemingen

28-09-2022 Drie commissarissen van staatsdeelnemingen vertellen over hun rol bij bedrijven die gedreven worden door een brede maatschappelijke ambitie. Hoe nauw zijn de contacten met de aandeelhouder en is de commissarisrol significant anders dan bij private bedrijven? ‘De publieke aandeelhouder ventileert op veel vlakken zijn mening: van financiële en strategische vraagstukken tot benoemingen en salarissen.’ 

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook