Twee nieuwe commissarissen Schiphol Group

Twee nieuwe commissarissen Schiphol Group

14-04-2023 Op de aandeelhoudersvergadering van Schiphol Group zijn Medy van der Laan en Chris Figee benoemd als nieuwe leden van de raad van commissarissen.

Op de aandeelhoudersvergadering van 11 april hebben de aandeelhouders van Schiphol Group ingestemd met de benoeming van Medy van der Laan en Chris Figee. Zij zijn benoemd voor een periode van vier jaar.

Medy van der Laan is sinds augustus 2021 voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Banken. Daarvoor was zij voorzitter van Energie-Nederland, de vereniging van de Nederlandse energiebedrijven en vervulde zij verschillende bestuurlijke en toezichthoudende functies. Ook is zij Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen geweest. 

Schiphol geeft aan dat zij met haar brede ervaring binnen en buiten de publieke sector en met vraagstukken rondom duurzaamheid en energietransitie een waardevolle toevoeging voor de raad van commissarissen is.

Chris Figee is sinds 2020 cfo van KPN. Daarvoor was hij langere tijd cfo bij a.s.r. verzekeringen. Figee heeft een ruime ervaring in de financiële sector en werkte bij verschillende organisaties. Hij is momenteel lid van de raad van commissarissen van Azerion en de raad van toezicht van UNICEF Nederland.

Schiphol geeft aan dat zijn uitgebreide ervaring in financiële omgevingen, strategie en operationele processen van toegevoegde waarde is voor zijn rol in de raad van commissarissen. Hij volgt Robert Jan van de Kraats volgend jaar op als voorzitter van de audit commissie. Voor een goede overdracht is Van de Kraats na twee termijnen van vier jaar herbenoemd voor een periode van een jaar.

Ook heeft Schiphol Group bekend gemaakt dat Mikael Olsson op 11 april is afgetreden als commissaris, na het vervullen van twee termijnen. De raad van commissarissen is nog op zoek naar een opvolger.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook