Schiphol-coo Hanne Buis vertrekt

Schiphol-coo Hanne Buis vertrekt

21-01-2023 Schiphol Group heeft op 21 januari bekendgemaakt dat coo Hanne Buis per 1 februari vertrekt. Haar arbeidsovereenkomst wordt door de raad van commissarissen beëindigd.

Schiphol spreekt van een verschil van inzicht dat ontstaan is, wat door de directie en raad van commissarissen gezamenlijk en intensief is geprobeerd te overbruggen. Het betreft een verschil van inzicht over de operationele aansturing van de luchthaven. Ondanks deze inspanningen is het niet gelukt het verschil te overbruggen en daarom ziet de raad van commissarissen geen andere mogelijkheid dan de arbeidsovereenkomst van Hanne Buis te beëindigen. De ontstane vacature wordt spoedig ingevuld, tot die tijd bestaat de raad van bestuur uit ceo a.i. Ruud Sondag en cfo Robert Carsouw.

Hanne Buis is al sinds 2004 werkzaam bij Schiphol en werd in 2020 lid van de raad van bestuur. Initieel als chief projects & assets officer maar medio 2022 volgde zij Birgit Otto op als coo. Birgit Otto vertrok destijds vanwege een reorganisatie die plaatsvond om de business operation efficiënter te maken, waardoor de raad van bestuur teruggebracht werd van vier naar drie leden.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook