Pieter van Oord nieuwe ceo Schiphol Group

Pieter van Oord nieuwe ceo Schiphol Group

26-11-2023 Schiphol heeft bekendgemaakt dat Pieter van Oord is benoemd als nieuwe ceo. 

Pieter van Oord is sinds 2008 ceo van familiebedrijf Koninklijke Van Oord. Hij is sinds 1994 in dienst bij het bedrijf, waar hij in 2007 in de raad van bestuur kwam. Daarnaast is hij onder andere lid van de raad van toezicht bij het Nationale Park De Hoge Veluwe en president-commissaris van Stadion Feijenoord.

Van Oord wordt benoemd vanwege zijn 'zeer ruime leidinggevende ervaring in een complexe, operationele sector.' Zijn ervaring op het gebied van assets en visie op verduurzaming van de luchtvaartsector wogen voor de raad van commissarissen zwaar mee. De aandeelhouders en de centrale ondernemingsraad van Schiphol Group staan achter zijn benoeming.

Pieter van Oord volgt Ruud Sondag op, die sinds 1 november 2022 ceo a.i. is, en aanblijft tot 1 maart 2024. Per 1 juni 2024 start Van Oord in zijn nieuwe functie, in de periode van maart tot juni is cfo Robert Carsouw interim ceo. 

"Wij zijn zeer verheugd dat Pieter van Oord de positie van ceo van Royal Schiphol Group gaat vervullen. De ervaring en de capaciteiten van Pieter zijn indrukwekkend. Hij is een zeer ervaren en internationaal georiënteerde ceo van een succesvolle onderneming. Hij heeft een intensieve ervaring op het gebied van logistieke operatie en asset management, twee gebieden met grote uitdagingen voor Schiphol de komende jaren. Voor Pieter is duurzaamheid een essentieel onderwerp. Dat sluit aan bij de ambities van Schiphol om versneld te verduurzamen en de belasting voor de omgeving en het klimaat te verminderen. Hij is een ervaren leider die teams kan bouwen en het vertrouwen in Schiphol bij de eigen medewerkers en de buitenwereld kan versterken", aldus Jaap Winter, president-commissaris van Schiphol Group.

Pieter van Oord zegt over zijn nieuwe positie het volgende: "Ik realiseer mij dat die betekenis samen moet gaan met andere belangen, binnen en buiten de luchthaven. Graag draag ik bij aan de transitie van Schiphol en de luchtvaart, vanuit een verantwoordelijkheid die ik voel voor onze samenleving. Ik zie uit naar de periode van overdracht met Ruud Sondag en naar de samenwerking met het hele Schiphol-team. Dat doe ik ook in de wetenschap dat ik het prachtige familiebedrijf Van Oord in goede handen achterlaat."

Maritiem aannemer Van Oord maakt in een persbericht bekend dat Govert van Oord nieuwe ceo van Van Oord wordt

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook