Govert van Oord nieuwe ceo Van Oord

Govert van Oord nieuwe ceo Van Oord

26-11-2023 Van Oord heeft bekendgemaakt dat Govert van Oord wordt voorgedragen als nieuwe ceo. Zijn benoeming wordt besproken tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders op 11 april 2024.

De huidige ceo, Pieter van Oord, wordt ceo van Schiphol Group. Hij was sinds 2008 ceo van het bedrijf maar legt in 2024 zijn functie neer. Per 1 juni start hij in zijn nieuwe rol op Schiphol. Op een later moment zal hij toetreden tot de raad van commissarissen van Van Oord.

Met het vertrek van Van Oord, wordt het leiderschap van het familiebedrijf van de vierde naar de vijfde generatie van de Van Oord familie overgedragen.

Govert van Oord wordt voorgedragen voor benoeming als nieuwe ceo. Hij is sinds 2002 werkzaam bij Van Oord en heeft voor het bedrijf in onder andere het Midden-Oosten, Spanje en Brazilië gewerkt. Momenteel is hij werkzaam als managing director van de business unit dredging & infra. 

Pieter van Oord wordt gefeliciteerd met zijn voorgenomen benoeming als ceo van Schiphol, iets wat ook gezien wordt "als waardering voor Van Oord, gelet op de grote maatschappelijke betekenis en uitdaging van deze rol." De raad van commissarissen van Van Oord geeft ook aan verheugd te zijn dat Govert van Oord de rol van ceo op zich neemt en dat de onderneming een ceo krijgt uit de vijfde generatie.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook