Wijzigingen raad van commissarissen Koninklijke BAM Groep

Wijzigingen raad van commissarissen Koninklijke BAM Groep

10-06-2020 Op 10 juni 2020 maakt Koninklijke BAM Groep bekend wijzigingen aan te brengen in de rvc. Het bedrijf heeft het voornemen Denise Koopmans en Bob Elfring voor te dragen voor benoeming als commissaris. 

Tijdens een buitengewone algemene vergadering op een nader te bepalen datum zullen Denise Koopmans en Bob Elfring worden voorgedragen voor benoeming als commissaris voor een termijn die afloopt op de algemene vergadering van 2024. Eerder werd bekend dat voorzitter van de raad van commissarissen, Harrie Noy zijn voorzitterschap zal overdragen aan Henk Rottinghuis. Bob Elfring neemt daarop de plaats van Rottinghuis over. Denise Koopmans neemt de functie van Carla Mahieu over, die na het aflopen van haar derde benoemingstermijn de raad van commissarissen verlaat.

Denise Koopmans heeft ervaring met veranderprocessen en digitale transformatie en heeft kennis van de bouwsector. Koopmans werkte als chief legal officer bij NBM-Amstelland en vervulde verschillende commerciële en leidinggevende functies bij Heerema Group, Altran Technologies en LexisNexis Group. Daarnaast was zij managing director van de legal & regulatory-divisie van Wolters Kluwer. Sinds 2015 vervult Koopmans alleen non-executive rollen. Ze is lid van de raad van commissarissen van Swiss Post AG en VGZ en non-executive director van Sanoma Corporation. Medio juni zal Denise Koopmans terugtreden uit de rvc van Janssen de Jong Groep.

Bob Elfring heeft een achtergrond in de financiële wereld. Elfring startte zijn carrière bij de toenmalige Amsterdam-Rotterdam Bank en vervulde diverse managementfuncties bij Rabobank, Amsterdamse Investeringsbank, MeesPierson en Lehman Brothers. Van 2008 tot 2011 was Elfring onder meer verantwoordelijk voor investment banking in Noord-Europa en de Benelucx van Credit Suisse. Daarna werkte Elfring bij Bank of America Merrill Lynch. Momenteel is hij adviseur bij CVC Capital Partners.

Interview met Denise Koopmans

Private-equitysuccessen verklaard: 'Je kunt geen uitgewoond bedrijf verkopen'

Private-equitysuccessen verklaard: 'Je kunt geen uitgewoond bedrijf verkopen'

04-09-2019 Management Scope onderzoekt of er zoiets bestaat als de ideale bedrijfsvorm van de toekomst. Om meer inzicht te krijgen in de ontwikkelingen binnen private-equity, nodigden we drie kenners van de sector uit voor een rondetafelgesprek. ‘We zijn actiever geworden in het verbeteren van bedrijven.’

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook