Diederik Pen nieuwe topman Air France KLM dochter Martinair

Diederik Pen nieuwe topman Air France KLM dochter Martinair

19-07-2011 Diederik Pen gaat per 1 september van dit jaar Paul Gregorowitsch opvolgen als president-directeur van Martinair. Dat meldt moederbedrijf Air France-KLM dinsdag 19 juli 2011.

Verder meldt Air-France-KLM dat Martinair zich per 1 november 2011 volledig gaat richten op vrachtoperaties en zal stoppen met het vervoeren van passagiers.

Diederik Pen
In een reactie op zijn benoeming meldt Diederik Pen dan ook: ‘Ik ben er trots op dat ik deze gespecialiseerde vrachtvervoerder met een groot technisch bedrijf en veel toegewijde medewerkers, mag leiden’.

Martinair
Thans is Diederik Pen als COO lid van het directieteam van Martinair. In die rol geeft hij leiding aan het operationele proces binnen de dochtermaatschappij van Air France-KLM.

Peter Hartman, directeur KLM
Peter Hartman, topman van KLM, is verheugd over de aanstelling van Diederik Pen bij Martinair. ‘Hij heeft een ruime ervaring in de luchtvaart’ , zo verklaart Hartman.

Loopbaan Pen
Zo bekleedde de 43-jarige Pen voor Martinair diverse bestuursfuncties bij o.a. luchthaven Schiphol en de Australische lowcost-maatschappij Virgin Blue.

Paul Gregorowitsch
De huidige topman van Martinair, Paul Gregorowitsch, vertrekt naar het Duitse Air Berlin, waar hij de rol van Chief Commercial Officer op zich zal nemen.

Directie Martinair
Per september 2011 zal Diederik Pen, samen met de huidige CFO Rob Hougée, de nieuwe directie vormen van Martinair.

Lees ook:
> CV Diederik Pen, nieuwe CEO Martinair
> Topman Paul Gregorowitsch verlaat Martinair voor Air Berlin
> KLM wil directie Transavia en Martinair centraliseren

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook