Diederik Samsom nieuwe president-commissaris Gasunie

Diederik Samsom nieuwe president-commissaris Gasunie

26-06-2024 De minister van Financiën (aandeelhouder van N.V. Nederlandse Gasunie) heeft met ingang van 1 juli 2024 Diederik Samsom benoemd tot lid van de raad van commissarissen van Gasunie.

Diederik Samsom was van 2003 tot 2016 Tweede Kamerlid en van 2012 tot 2016 ook fractievoorzitter van de Partij van de Arbeid. Hij was veel betrokken bij energie- en klimaatbeleid in Nederland en was van 2019 tot 2024 was hij kabinetschef van Eurocommissaris Frans Timmermans en diens opvolger Wopke Hoekstra die verantwoordelijk waren voor de Green Deal. Samsom was eerder lid van de raden van commissarissen van Energiebeheer Nederland en van North Sea Port. Ook was hij lid van de raad van advies van de Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Straling.

De benoeming vindt plaats op voordracht van de raad van commissarissen en de overige leden van de raad van commissarissen zijn voornemens om Samsom na zijn toetreding tot voorzitter te kiezen.

Tim van der Hagen, vice-voorzitter van de raad van commissarissen, zegt blij te zijn met de toetreding van Diederik Samsom tot de raad van commissarissen: ‘Met zijn brede kennis van de nationale en internationale energiesector en zijn uitgebreide ervaring met energie- en klimaatbeleid in Den Haag en Brussel, kan hij een belangrijke bijdrage aan de strategische ambities van Gasunie leveren, juist nu het bedrijf een sleutelrol speelt in de energietransitie.’

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook