Dirk Scheringa start nieuw bedrijf DS Factoring

09-09-2011

Dirk Scheringa start nieuw bedrijf DS Factoring

Dirk Scheringa, voormalige topman van de failliete DSB Bank, werkt aan een terugkeer in de financiële sector.

Vanaf drie oktober lanceert Dirk Scheringa een factoringbedrijf onder de naam DS Factoring (DSF). Dit laat hij weten op de website van de onderneming.

DS Factoring (DSF)
DSF richt zich op bedrijven in het midden- en kleinbedrijf die nog geld tegoed hebben van hun klanten. Volgens Scheringa stellen banken steeds minder financieringscapaciteit beschikbaar aan ondernemers.

Factoringbedrijf
DSF wil deze ondernemers helpen door een werkkapitaal ter beschikking te stellen als zij hun debiteurenportefeuille verpanden of verkopen. In ruil voor een vergoeding neemt DS Factoring het debiteurenbeheer over van de klant.

Dirk Scheringa
Het bestuur van DSF zal bestaan uit Dirk Scheringa en Maarten Meijer, voormalig commercieel directeur van DSB Bank. Ook Adri Zwagerman, oud-directeur Internal Audit van DSB Bank, krijgt een plek in het managementteam.

In het RTL Nieuws zei Scheringa ‘'Ik ben voor mijn gevoel nooit weggeweest en vindt het heerlijk om weer te gaan ondernemen'.

DNB
De directeur en eigenaar van het in 2009 ineengestorte DSB-imperium hoeft geen toestemming te vragen aan De Nederlandsche Bank voor de oprichting van zijn factoringbedrijf.

Lees ook:
> CV Dirk Scheringa
> DSB Bank failliet
> Ondergang DSB: DNB neemt het over van Scheringa
> Dirk Scheringa brengt autobiografie uit
> Scheringa wilde al opstappen bij DSB

Meer over Dirk Scheringa

Compensatieregeling DSB-klanten kan oplopen tot 250 mln

Compensatieregeling DSB-klanten kan oplopen tot 250 mln

Dirk Scheringa, directeur van de omgevallen DSB Bank, wilde in 2009 nog gedupeerde klanten tegemoetkomen met een schadevergoeding van 26 miljoen euro. De curatoren bieden nu een veelvoud daarvan.

Dirk Scheringa brengt autobiografie uit in december

Dirk Scheringa brengt autobiografie uit in december

Dirk Scheringa, de man die alles ten onder zag gaan door het faillissement van de DSB Bank, komt in december met zijn eigen boek. Scheringa vertelt in zijn autobiografie zijn levensverhaal tot en met het rampzalige jaar waarin hij alles verloor.

Dirk Scheringa

  • list-arrow Oprichter DSF (DS Factoring)
Profiel Dirk Scheringa
Bekijk de top-100 commmissarissen Bekijk de volledige lijst

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook