Dirk Scheringa start nieuw bedrijf DS Factoring

Dirk Scheringa start nieuw bedrijf DS Factoring

09-09-2011 Dirk Scheringa, voormalige topman van de failliete DSB Bank, werkt aan een terugkeer in de financiële sector.

Vanaf drie oktober lanceert Dirk Scheringa een factoringbedrijf onder de naam DS Factoring (DSF). Dit laat hij weten op de website van de onderneming.

DS Factoring (DSF)
DSF richt zich op bedrijven in het midden- en kleinbedrijf die nog geld tegoed hebben van hun klanten. Volgens Scheringa stellen banken steeds minder financieringscapaciteit beschikbaar aan ondernemers.

Factoringbedrijf
DSF wil deze ondernemers helpen door een werkkapitaal ter beschikking te stellen als zij hun debiteurenportefeuille verpanden of verkopen. In ruil voor een vergoeding neemt DS Factoring het debiteurenbeheer over van de klant.

Dirk Scheringa
Het bestuur van DSF zal bestaan uit Dirk Scheringa en Maarten Meijer, voormalig commercieel directeur van DSB Bank. Ook Adri Zwagerman, oud-directeur Internal Audit van DSB Bank, krijgt een plek in het managementteam.

In het RTL Nieuws zei Scheringa ‘'Ik ben voor mijn gevoel nooit weggeweest en vindt het heerlijk om weer te gaan ondernemen'.

DNB
De directeur en eigenaar van het in 2009 ineengestorte DSB-imperium hoeft geen toestemming te vragen aan De Nederlandsche Bank voor de oprichting van zijn factoringbedrijf.

Lees ook:
> CV Dirk Scheringa
> DSB Bank failliet
> Ondergang DSB: DNB neemt het over van Scheringa
> Dirk Scheringa brengt autobiografie uit
> Scheringa wilde al opstappen bij DSB

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook