Doede Vierstra benoemd tot bestuurder Odersun

Datum: 01-09-2010

Doede Vierstra benoemd tot bestuurder Odersun

Odersun heeft voormalig CFO Doede Vierstra van Nuon benoemd tot lid van de raad van bestuur. Hij treed per 1 september 2010 in dienst bij de Duitse fabrikant van zonnecellen.

Op 31 mei van dit jaar verliep Doede Vierstra's contract bij Nuon. Sinds 2006 was hij werkzaam als financieel directeur van het energiebedrijf. Zijn opvolger is Peter Smink, die begin 2010 aantrad als CFO van Nuon.

Loopbaan Doede Vierstra
Voordat Vierstra in dienst trad bij Nuon, werkte hij als CFO en lid van de directie bij Koninklijke Wessanen en Koninklijke Friesland Foods. Daarvoor was Vierstra actief in diverse financiële en strategische managementfuncties bij Unilever in Nederland, Thailand, Denemarken en Engeland.

Peter van Bommel
Doede Vierstra zal Nederlander Peter van Bommel opvolgen bij Odersun, die vanaf 2009 werkte als CFO van de Duitse zonnencellen producent. Voor zijn werk zal Vierstra enkele dagen in Berlijn verblijven, maar zal hij wel in Nederland blijven wonen.

Odersun
In een toelichting op zijn benoeming bij Odersun, zegt Vierstra: ‘Ik geloof sterk in groene energie en met name in zonne-energie, als de drijvende kracht in de wereldwijde transitie van fossiele brandstoffen naar duurzame energievoorzieningen.' Odersun is een veelbelovend bedrijf in die overgang, aldus Vierstra.

Lees ook:
> Biografie Doede Vierstra
> Biografie Peter Smink
> Dossier energie
> De menselijke factor
> Rondetafel over duurzaamheid en energiebesparingen

Doede Vierstra

  • Lid Raad van Bestuur
  • Commissaris (voorzitter) CSK Food Enrichment
  • Commissaris (voorzitter) de Friesland Zorgverzekeraar
  • Lid Raad van Toezicht Leids Universitair Medisch Centrum
  • Voorzitter Investment Committee Friesland Clean Energy Fund
  • Penningmeester & Bestuurslid Hermitage Amsterdam
  • CEO, benoemd door de Ondernemingskamer Suncycle Holding