Edwin van Leeuwen

Edwin van Leeuwen


Personalia

Naam: Prof. h. c. dr. ir. Edwin van Leeuwen

Nationaliteit: Nederlandse

Is dit uw profiel en heeft u vragen, opmerkingen of wijzigingen? Neem dan contact met ons op. Contact
Is dit uw profiel en heeft u vragen, opmerkingen of wijzigingen? Neem dan contact met ons op.

Loopbaan Edwin van Leeuwen

  • 2002 - 2014 CFO (Chief financial officer), Unit4
  • 1999 - 2002 In dienst bij, Unit 4 Agresso
  • 1995 - 1997 Accountant, PwC (PricewaterhouseCoopers)

Opleiding Edwin van Leeuwen

  • Register Accountant

Overige vermeldingen

Edwin van Leeuwen is werkzaam als Chief Financial Officer (CFO) van softwarebedrijf Unit4. In die hoedanigheid is hij verantwoordelijk voor de gebieden Financiën, Juridische Zaken en Investeringsrelaties.

Met een agressief overnamebeleid wist Edwin van Leeuwen in zes jaar tijd een omzetgroei te realiseren van 40 miljoen euro naar 300 miljoen euro bij Unit4. Het kernwoord van Van Leeuwen is dan ook schaalgrootte, wil je een voorsprong houden op de concurrentie.

Van Leeuwen wist ondanks de uitdagende marktomstandigheden goede financiële prestaties neer te zetten bij de bedrijfsoftwareleverancier Unit4 over 2010.

Het acquirerend bedrijf ontving vooral veel orders uit Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Noord-Amerika. Ook de Benelux, Zweden en Noorwegen lieten een gezond activiteitenniveau zien.

De totale omzet van Unit4 steeg in 2010 met 20,7 procent, inclusief de omzet van Teta SA, het Poolse softwarebedrijf dat in 2010 werd overgenomen.

Voor Unit4 was Edwin van Leeuwen Finance & Control Manager at Koninklijke Van Ommeren. Daarvoor werkte hij acht jaar als accountant bij Coopers & Lybrand.

facebook