Eelco van Asch nieuwe directeur operatie NS

Eelco van Asch nieuwe directeur operatie NS

04-12-2020 Eelco van Asch is per maart 2021 benoemd tot directeur operatie. Hij volgt Marjan Rintel op die per 1 oktober 2020 is benoemd tot president-directeur van NS Groep.

Eelco van Asch is momenteel executive vice president information services & cio bij KLM. Eerder was hij senior vice president van ground services KLM en werkte hij in de directie van de cargo divisie KLM.

Over zijn benoeming zegt hij het volgende: "Duizenden NS’ers worden mijn collega’s. Zij zorgen er dagelijks voor dat Nederland bereikbaar blijft, ook tijdens de coronacrisis. Ik kijk ernaar uit om samen met hen NS door deze lastige periode te loodsen en gereed te maken voor de volgende fase. Zodat de reiziger ook na corona kan blijven rekenen op de nationale vervoerder en duurzame mobiliteit op hoog niveau in heel Nederland gegarandeerd blijft."

President-commissaris Gerard van de Aast: "Namens de raad van commissarissen heet ik Eelco van harte welkom bij NS. Na de verbetering van de operationele prestaties de afgelopen jaren, wordt NS nu hard geraakt door de coronacrisis. NS moet innoveren en de kosten significant reduceren. Tegelijkertijd is het essentieel om de hoge operationele prestaties op peil te houden, in het belang van onze reizigers. Met het aantreden van Eelco van Asch is het team van de raad van bestuur weer compleet."

De vacature voor directeur operatie was vrij sinds 1 oktober dit jaar, toen Marjan Rintel werd benoemd als president-directeur en Roger van Boxtel opvolgde. Met de benoeming van Eelco van Asch is de raad van bestuur van NS weer compleet. Deze bestaat per 1 maart 2021 uit de volgende personen: Marjan Rintel, Bert Groenewegen, Eelco van Asch, Anneke de Vries en Tjalling Smit.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook