Nieuw bestuurslid Rabobank

Nieuw bestuurslid Rabobank

10-05-2023 Els Kamphof wordt de opvolger van Berry Marttin als bestuurder Wholesale & rural in de groepsdirectie van Rabobank, zo heeft de bank bekendgemaakt.

Met ingang van 1 september 2023 treedt Kamphof toe tot de groepsdirectie voor een periode van vier jaar. Ze zal de verantwoordelijkheid krijgen over de portefeuille wholesale & rural van de bank. De benoeming van Kamphof is wel nog afhankelijk van goedkeuring van de toezichthouders en advies van de ondernemingsraad. In de tussentijd wordt de bestuurstermijn van Berry Marttin met twee maanden verlengd tot 1 september, ook afhankelijk van goedkeuring van de toezichthouders.

Els Kamphof, de huidige regional head Europa en Afrika bij de bank, heeft deze functie sinds begin 2021 bekleed. In voorgaande jaren was zij verantwoordelijk voor wholesale banking in Nederland en Afrika, evenals wholesale banking in Australië en Nieuw-Zeeland. Kamphof heeft Econometrie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Haar professionele loopbaan begon in 1992 als trainee investment banking & global clients bij ABN AMRO. Na ruim 13 jaar verschillende functies te hebben vervuld bij ABN AMRO, maakte zij in het begin van 2006 de overstap naar Rabobank.

Marjan Trompetter, voorzitter van de raad van commissarissen: "Naast de ervaring en kwaliteiten die Els Kamphof meebrengt, is het ook belangrijk dat een talent van de Rabobank Berry Marttin opvolgt. Wij wensen Els veel succes in de komende jaren."

Berry Marttin, het langstzittende bestuurslid van Rabobank, treedt op 1 september 2023 terug als lid van de groepsdirectie. Na zijn studie bedrijfskunde in Brazilië begon hij als managementtrainee bij Rabobank. Sinds 2009 maakt hij deel uit van de raad van bestuur, waar hij verantwoordelijk is voor onder andere rural banking en DLL. In 2021 kreeg hij ook de portefeuille wholesale banking onder zijn hoede. Voor het einde van 2023 zal Marttin zijn overige bestuursfuncties namens Rabobank overdragen.

Marjan Trompetter: "De raad van commissarissen dankt Berry Marttin voor de ruim 14 jaar die hij als bestuurder bij de Rabobank heeft doorgebracht. Hij heeft zijn werk op inspirerende wijze vormgegeven met grote betrokkenheid bij de missie van de Rabobank. Hij heeft niet alleen leidinggegeven aan rural, en de laatste jaren ook aan wholesale, maar was ook verantwoordelijk voor DLL en Rabo Partnerships (en voorheen Rabobank Foundation). Met zijn visie en inzet heeft Berry al deze bedrijfsonderdelen succesvol geleid."

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook