Else Bos stopt als CEO van PGGM

31-05-2017

Else Bos stopt als CEO van PGGM

Else Bos zal met ingang van 1 november 2017 stoppen als voorzitter van de Raad van Bestuur bij PGGM. Zij begint elders aan een nieuwe functie, welke op een later tijdstip bekend wordt gemaakt.

 

Else Bos werkte sinds 2002 in diverse directiefuncties bij PGGM, waarvan de laatste vijf jaar als CEO. Zij was sinds 2004 lid van de Raad van Bestuur. In 2010 werd zij Chief Institutional Business en tevens plaatsvervangend CEO. 

“Else Bos heeft in de afgelopen jaren met overtuiging en visie een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van PGGM”, aldus Edwin Velzel, voorzitter van de Raad van Commissarissen. “We zijn Else zeer erkentelijk voor wat ze betekend heeft voor PGGM en wensen haar een succesvol vervolg van haar loopbaan.”

De Raad van Commissarissen zal zich de komende periode buigen over de opvolging van Else Bos.

Meer over Else Bos

Else Bos benoemd tot directielid DNB

Else Bos benoemd tot directielid DNB

Else Bos is per 1 juli 2018 benoemd tot directielid van De Nederlandsche Bank. Zij treedt aan als voorzitter toezicht en volgt daarmee Jan Sijbrand op. 

Else Bos benoemd tot CEO van PGGM

Else Bos benoemd tot CEO van PGGM

Else Bos is per direct benoemd tot CEO van pensioenuitvoerder PGGM. Haar benoeming is nog onder voorbehoud van goedkeuring door De Nederlandsche Bank.

Interview met Else Bos

Else Bos: 'Pensioensector heeft ander leiderschap nodig'

Else Bos: 'Pensioensector heeft ander leiderschap nodig'

Else Bos, topvrouw van PGGM, heeft wendbaarheid als topprioriteit. ‘Toekomstgericht leiderschap gaat uit van maatschappelijke veranderingen’

Else Bos: Aandeelhouder of lobbyist?

Else Bos: Aandeelhouder of lobbyist?

De institutionele belegger dringt de bestuurskamers binnen. Dat is de plek om invloed uit te oefenen, menen Else Bos (PGGM), Roelie van Wijk (TKP Pensioen), Edith Siermann (Robeco) en Rients Abma (Eumedion). In de aandeelhoudersvergadering ben je te laat.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook