CFO Emiel Roozen vertrekt bij Delta Lloyd

03-08-2015

CFO Emiel Roozen vertrekt bij Delta Lloyd

Roozen, de financiële topman van Delta Lloyd, stapt per direct op. Ook president-commissaris Jean Frijns treedt terug.

DNB
De Nederlandsche Bank besliste vorig jaar dat Delta Lloyd een boete moest betalen omdat zij misbruik zou hebben gemaakt van haar voorkennis over de aanpassing van rekenrente. De verzekeraar zou hierdoor financieel voordeel hebben behaald. Op vrijdag 31 juli 2015 werd deze boete door de Rechtbank Rotterdam verlaagd, maar wel bekrachtigd.

Vertrek Roozen
Naast het opleggen van de boete eiste De Nederlandsche Bank ook het vertrek van CFO Emiel Roozen. De Rechtbank Rotterdam nam deze eis niet over en schorste de 'aanwijzing tot heenzending'. Desondanks heeft Roozen 'in het belang van de vennootschap' besloten om af te treden.

President-commissaris
Naast Roozen treedt ook Jean Frijns, de voorzitter van de Raad van Commissarissen, af. Frijns legt zijn functie per 1 oktober 2015 neer. Volgens Frijns is de reden van zijn aftreden het gegeven dat de rechter de feiten op een andere manier heeft beoordeeld dan de Raad van Commissarissen.

Opvolging
Totdat er voor Roozen een opvolger is gevonden zal zijn portefeuille tijdelijk verdeeld worden onder de leden van de Raad van Bestuur. Deze bestaat na het aftreden van Roozen nog uit CEO Hans van der Noordaa, CRO Annemarie Mijer-Nienhuis en bestuursleden Ingrid de Graaf-de Swart en Onno Verstegen.

Meer over Emiel Roozen

Emiel Roozen wordt CFO bij TBI Holdings

Emiel Roozen wordt CFO bij TBI Holdings

Op 4 april 2016 heeft TBI Holdings bekendgemaakt dat Roozen is benoemd tot CFO.

Emiel Roozen wordt nieuwe CFO Delta Lloyd

Emiel Roozen wordt nieuwe CFO Delta Lloyd

Delta Lloyd krijgt een nieuwe CFO. Peter Kok, die al 9 jaar financieel bestuurder is, stapt vanwege gezondheidsredenen op. Hij wordt opgevolgd door Emiel Roozen.

Interview met Emiel Roozen

Emiel Roozen (cfo TBI Holdings) over onboarding

Emiel Roozen (cfo TBI Holdings) over onboarding

Van cfo bij Delta Lloyd naar cfo bij TBI Holdings: Emiel Roozen verruilde zijn carrière in de financiële wereld voor een carrière in ‘de bouw’, voor hem een volledig nieuwe sector. ‘Er bleek volop leven buiten de financiële sector.’ Frank Geelen spreekt hem na zijn eerste maanden. Hoe gaat het nu?

Interview Emiel Roozen, CFO Delta Lloyd

Interview Emiel Roozen, CFO Delta Lloyd

Ze zijn jong, ambitieus en worden gezien als nieuwe leiders. Deze keer Emiel Roozen (42). Zijn carrière bij Delta Lloyd vertoont een constante stijgende lijn. De voormalige directievoorzitter van Delta Lloyd Levensverzekering werd onlangs CFO van Delta Lloyd Groep.

Raad van Bestuur in 2019

Raad van Bestuur in 2019

Stel je eens voor dat je in de raad van bestuur zit van een onderneming in het jaar 2019. Hoe oud ben je dan, hoe hard werk je en wat is de rol van de CEO? Negen managers, ondernemers en studenten verplaatsen zich in deze situatie tijdens de ‘futuring’-sessie van Management Scope.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook